Tarih: 14.11.2018 11:14

Katlanabilir ekranlı telefonlar hakkında bilmeniz gerekenler

Facebook Twitter Linked-in

 

Yıllardan beri hayalini kurduğumuz katlanabilir ekranlı akıllı telefon teknolojisine sahip olmamıza artık sayılı günler kaldı. 2019 yılı itibariyle Samsung, Huawei, Xiaomi ve LG gibi dünya devlerinin piyasaya sunacağı yeni birçok modelinde esnek ekran kullanacağı artık biliniyor.

Peki, biz tüketiciler olarak gelecek yıl belki de mağazalarda bile görmeye alışık olacağımız katlanabilir ekranlı telefonlar hakkında neler bilmemiz gerekiyor? Şu an kullandığımız akıllı telefonlardan farkı ne olacak? Bu yazımızda bu gibi sorulara cevap vereceğiz.

Katlanabilir ekranlı telefon üretmek kolay değil

Dünyanın en büyük teknoloji markası da olsan, standartların dışına çıkıp esnek ekranlı bir telefon üretmek aslında hiç kolay bir iş değil. Uzun yıllardan beri konuşulan esnek ekran teknolojisi bu yıl içinde net bir şekilde gündeme gelmeye başladı. Gelecek yıldan itibarense satışa sunulması bekleniyor.

İçinde bulunduğumuz Kasım ayı başında Çin merkezli Royole markasının tanıttığı Rouyu FlexiPaxi, teknoloji dünyasında tüm dengeleri bozdu. Çünkü tüketiciler Samsung, LG, Huawei ve Xiaomi gibi markalardan bu atağı beklerken, sürpriz bir şekilde adını belki de hiç duymadığınız bir marka, Pekin'de düzenlediği bir etkinlikte tanıttı.

Daha sonra Samsung, 7-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Samsung Geliştiriciler Konferansında katlanabilir ekranlı Infinity Flex modelini gün yüzüne çıkardı.

Royole, Samsung'un tasarımını mı çaldı?

Royole ile Samsung’un esnek ekranlı telefonlarının tanıtımının aynı döneme denk gelmesi ve benzer tasarıma sahip olması, "acaba Royole, Samsung'tan tasarım mı çaldı?" sorusunu akıllara getirdi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —