Tarih: 16.01.2017 12:21

‘Kat artışı adil değil!’

Facebook Twitter Linked-in

Kaya yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "12.01.2017 tarihinde Çayırova Belediyesi’nin talebi doğrultusunda Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçen imar planı revizyonu çerçevesinde Çayırova ve Yeni Mahalle’de 7 metrelik yolların 10 metreye çıkarılması yani karşılıklı parsellerin 1,5 metre yola bedelsiz terk etmesi 0,40 yapılaşma hakkının 0,30’a indirilmesi ve en az iki ve üstü parselin birleştirilmesi koşulu ile 5 kata çıkarılmıştır.
 
GERÇEĞİ YANSITMIYOR
Ancak basında ve sosyal medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bu iki mahallenin tamamında kat yüksekliğinin 5 olduğu algısı oluşturulmuş bunu böyle olmadığı yukarıda belirtilen kararda açıktır. Açıklamada bulunanların konuya vakıf olmadıkları anlaşılmaktadır. Kaldı ki bu uygulamanın büyük oranda hak mağduriyeti yaratacağı, yapılaşması büyük oranda tamamlanan  7 metrelik yollarda  kalan parselleri de kapsamayacak, bu uygulama sadece belli parsellere hizmet etmektedir.
 
EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI
Bu uygulamanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirtmek istiyoruz. CHP Çayırova İlçe Başkanlığı ve belediye meclis grubu olarak konuyu yakından takip etmekteyiz, hiçbir yurttaşımızın mağduriyet yaşamaması adına yasal süreleri içerisinde gerekli itiraz ve girişimlerde bulunacağımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz. Yurttaşlarımızın da askı süreleri içerisinde kontrol etmeleri menfaatlerine olacaktır."
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —