'Kaşıkla verip, kepçe ile alıyorlar'

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, sendika binasında yaptığı açıklamada, memur maaşlarında yapılan yüzde 4’lük gelir vergisinin geri alınmasını talep etti.

Sendika binasında dün basın toplantısı düzenleyen Kocaeli Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, memur maaşlarında yapılan yüzde 4’lük gelir vergisine ilişkin eleştirilerini sürdürdü. Geçtiğimiz Temmuz ayında getirilen zamma tepkilerini dile getiren Çeker, “Sağlık çalışanlarından bu konuda daha çok alım var. Burada en fazla mağdur olan sağlık çalışanlarıdır. Sarı Sendika 2017 yılı için yapılacak zam artışları için toplu sözleşme masasında yüzde 3+4 zamma imza atarak kamu çalışanlarının enasyon altında ezilmelerine sebebiyet vermiştir. Acil tedbirlerin alınması için çalışma başlatılarak, çalışanların üzerindeki vergi oranı azaltılmalı, Gerçek enasyon üzerine refah payı konarak memur maaşları yeniden revize edilmelidir” sözlerini kullandı.

15 Temmuz 2017 tarihi itibarıyla Temmuz zammı ile birlikte hemşire maaşının 2 bin 451 TL olduğunu ifade eden Çeker, “15 Aralık 2017 tarihi itibarıyla 2.334 TL ye düşmüştür. Vergi dilimine giren söz konusu hemşirenin maaşında 117 TL düşüş yaşanmıştır. Temmuzda memurun maaşına yapılan yüzde 4 zamdan daha fazlasını hükümet vergi dilimi ile geri almıştır. Sağlık çalışanının maaşı temmuzda almış olduğu maaşa göre yaklaşık yüzde 5 azalmıştır. Özellikle çalışanların ödediği vergi miktarı, birçok işadamını geride bırakırken, çalışanlardan kesilen ve kaynağından toplanan hazır vergi, devletin ana gelir kaynağı haline gelmiş durumdadır. Bu tabloya bakıldığında memura kaşıkla verilen zammın kepçe ile geri alındığı, telafisi konusunda da ise hiç bir şey yapılmadığı açıkça ortaya çıkmaktadır.

Basın toplantısından önce ise bir polis sendika binasına girerek, Çeker’in odasından yapacağı basın açıklaması için bilgi istedi. Çeker ise duruma tepki göstererek, “Burası bizim sendika binamız, binamızda yapılan basın açıklamamızı takip edemezsiniz, açıklamamız, internet web sitemizde var oradan alırısınız” dedi. Görevli polis memuru ise binadan çıkmak durumunda kaldı. Çeker, konuyla alakalı hukuk araştırması yapacaklarını söyledi.



Tayvan’daki sis bombalı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti

Taşköprü Belediyesi, 2 milyon liralık hibe desteğiyle yaşlılara evde bakım desteği sağlayacak

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu

Şehzadeler’in yeni başkanı Hakan Şimşek oldu

Domuz avı sırasında komşusunu öldüren sanığa 3 yıl 4 hapis cezası

Çatıdan düşen genç hayatını kaybetti

Çorlu’da otomobille motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 1 yaralı

Başkan Er: "Malatya eskisinden güzel yaşanabilir ve güçlü bir şehir olacak"

Cezayirli Hasan Paşa Köşkü’nü gün yüzüne çıkarmak için çalışmalar devam ediyor

Kızını boğarak öldürüp intihar süsü veren annenin ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

ESOGÜ İlahiyat Fakültesi’nin 30 kuruluş yıldönümü etkinliği

Konya’da üç araçlı zincirleme kaza: 1 yaralı

Erzurum’da kaçak sigara operasyonu

Sakarya’da feci kaza: Otomobilin çarptığı bir kişi hayatını kaybetti

Uyuşturucu soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkartılan Şeyma Subaşı: "Ülkeme döneceğim"

HAK-İŞ Başkanı Arslan: "HAK-İŞ olarak ülkemize ait hangi sorun varsa orada olmak zorundayız"

Kastamonu Üniversitesi’nde "Sağlık Turizmi ve Kapsayıcı Sağlık Yaklaşımları" masaya yatırıldı

İnsansız hava aracını bomba sandı, 3 günlük korku ihbarla son buldu

BARÜ ile Yozgat Bozok Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Samsun’da 4 yılda 41 bin 913 kişi hayatını kaybetti

Valilikten evcil hayvan uyarısı

Aydın’da minarelerden yarım asır boyunca sesi yankılanan Hafız Güngör hayatını kaybetti

Yeni aldığı otomobilinden alevler yükseldi, yangını söndürdü

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi

Lykos’un Antik Yüzleri sergisi beğeni topladı

Çıldır İlkokulunda Yerli Malı ve Aile Haftası etkinliği

Alkoliklerin mesken tuttuğu baraka alev alev yandı

Cezaevinden izinli çıkıp karısını işkence yaparak öldüren kocaya müebbet hapis cezası

Başkan Şerifoğulları, kelebek hastası Fatma’nın çağrısını karşılıksız bırakmadı

Balıkesir İtfaiyesi gücüne güç katıyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.