Tarih: 21.12.2017 15:39

'Kaşıkla verip, kepçe ile alıyorlar'

Facebook Twitter Linked-in

Sendika binasında dün basın toplantısı düzenleyen Kocaeli Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, memur maaşlarında yapılan yüzde 4’lük gelir vergisine ilişkin eleştirilerini sürdürdü. Geçtiğimiz Temmuz ayında getirilen zamma tepkilerini dile getiren Çeker, “Sağlık çalışanlarından bu konuda daha çok alım var. Burada en fazla mağdur olan sağlık çalışanlarıdır. Sarı Sendika 2017 yılı için yapılacak zam artışları için toplu sözleşme masasında yüzde 3+4 zamma imza atarak kamu çalışanlarının enasyon altında ezilmelerine sebebiyet vermiştir. Acil tedbirlerin alınması için çalışma başlatılarak, çalışanların üzerindeki vergi oranı azaltılmalı, Gerçek enasyon üzerine refah payı konarak memur maaşları yeniden revize edilmelidir” sözlerini kullandı.

15 Temmuz 2017 tarihi itibarıyla Temmuz zammı ile birlikte hemşire maaşının 2 bin 451 TL olduğunu ifade eden Çeker, “15 Aralık 2017 tarihi itibarıyla 2.334 TL ye düşmüştür. Vergi dilimine giren söz konusu hemşirenin maaşında 117 TL düşüş yaşanmıştır. Temmuzda memurun maaşına yapılan yüzde 4 zamdan daha fazlasını hükümet vergi dilimi ile geri almıştır. Sağlık çalışanının maaşı temmuzda almış olduğu maaşa göre yaklaşık yüzde 5 azalmıştır. Özellikle çalışanların ödediği vergi miktarı, birçok işadamını geride bırakırken, çalışanlardan kesilen ve kaynağından toplanan hazır vergi, devletin ana gelir kaynağı haline gelmiş durumdadır. Bu tabloya bakıldığında memura kaşıkla verilen zammın kepçe ile geri alındığı, telafisi konusunda da ise hiç bir şey yapılmadığı açıkça ortaya çıkmaktadır.

Basın toplantısından önce ise bir polis sendika binasına girerek, Çeker’in odasından yapacağı basın açıklaması için bilgi istedi. Çeker ise duruma tepki göstererek, “Burası bizim sendika binamız, binamızda yapılan basın açıklamamızı takip edemezsiniz, açıklamamız, internet web sitemizde var oradan alırısınız” dedi. Görevli polis memuru ise binadan çıkmak durumunda kaldı. Çeker, konuyla alakalı hukuk araştırması yapacaklarını söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —