Tarih: 14.03.2013 08:53

KASİAD'dan gençlere İMKB eğitimi

Facebook Twitter Linked-in

KASİAD Fikir Kulübü, Türkiye'nin Son yıllarda İstikrarı ile birlikte ortaya çıkan yatırım fırsatların en önemlisi ve en fazla kullanılan Borsa Yatırım araçları konusunda Üniversite Gençliğini bilgilendirmek, kariyer yapmak isteyen öğrencilere bilgi vermek amacıyla, İMKB uzmanları Dr Taşkın Subaşı ve Nurşen Sipahi tarafından sunum yapıldı.

 

İMKB işleyişi ve kariyer olanakları

İMKB İnsan Kaynaklarında, Müdür Yardımcısı görevinde bulunan Dr. Taşkın SUBAŞI yaptığı sunumda'' Üniversite gençliğinin, yatırımcılar için şeffaf ve güvenli bir yatırım ortamı sağlayan, farklı sektörlerden halka açık şirketlerin paylarının işlem gördüğü İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Pay Piyasasının işleyişi hakkında bilgi sahibi olmasını ve sermaye piyasasında kariyer olanakları hakkında bilgilendirme yaparak yardımcı olmak gayesiyle buradayız.'' dedi . Girmeleri gereken sınavlar konusunda öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

 

Borçlandırma araçları piyasası

Eğitimin ikinci bölümünde konuşmacı Uzman Nursen SİPAHİ Borçlanma araçları piyasası hakkında ayrıntılı sunum ile kariyer olanaklarını hakkında bilgi veren SİPAHİ '' Borçlanma Araçları Piyasası, hisse senetleri İMKB’de işlem gören ortaklıkların ihraç edebileceği Nitelikli Yatırımcıya İhraç Pazarı ve ikinci el sabit getirili menkul kıymet işlemlerinin gerçekleştirildiği Kesin Alım-Satım, Repo-Ters Repo, Menkul Kıymet Tercihli Repo ve Bankalar arası Repo Ters Repo Pazarları’ndan oluşmaktadır.'' Dedi İMKB Uzmanı Nurşen SİPAHİ İMKB günlük işleyişi hakkında örnekler vererek, konuya öğrencilerin ilgisini çekmeyi başardı. Son bölümde kendisine yöneltilen soruları

cevaplayarak eğitimine son verdi

 

İMKB ilk defa sivil toplum kuruluşuna eğitim verdi

KASİAD Fikir Kulübü Başkanı Kamile CAN'' KASİAD Fikir Kulübü olarak ilimizde hedef kitleye baktığımızda gerekli ama daha önce hiç gerçekleştirilememiş olan Finans eğitimini İMKB gibi önemli bir kurum tarafından ve Kocaeli üniversitesi Kandıra Meslek Yüksek Okulu Bankacılık ve Sigortacılık bölümü başta olmak üzere iktisat , uluslararası ilişkiler ve mühendislik öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirmiş bulunmaktayız. İlk defa bir sivil toplum kuruluşunda öğrencilere Finans eğitimi veren İMKB yle yaptığımız bu faydalı programda öncelikle emeklerinden dolayı KASİAD Fikir Kulübü kurucu başkanı Şükrü ATEŞ' e ve ardından organizasyon takımındaki bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim.'' Dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —