Tarih: 13.03.2013 12:03

KASİAD'da liderlik konusu anlatıldı

Facebook Twitter Linked-in

Her gün yeni bir organizasyon, faaliyet, eğitim ile gündeme gelen Kocaeli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD),. İşletmelerin kritik önem taşıyan olan doğru iş, doğru insan ilkesinin hayata geçirilmesine katkı sağlamak isteyen KASİAD Liderlik ve İnsan yönetme sanatı konulu eğitim programını KASİAD Konferans salonunda gerçekleştirdi. Danışman- Psikolog Fatih Aydın'ın sunumuyla gerçekleşen eğitime çok sayıda işadamı ve yönetici katıldı

 

Kişilik farklılıklarını temel alan enneagram modeli 

Liderlik ve insan yönetme eğitimi, kişilik tipolojisi modeli olarak en çok kabul gören en eski teorilerden olan Enneagram modeli ve kişilik kavramının anlatıldığı birinci bölümde, insan kaynakları ihtiyacını karşılanmasında entegre çözümler üretilmesi, kişilik kavramı, kişilik oluşumu, kişilik modelleri kavramları görsel videolar ile desteklenmiş sunum ile aktarıldı. Eğitimci Fatih Aydın''Teknolojinin hızla geliştiği buna paralel olarak da değişimin ve dönüşümün kaçınılmaz olduğu günümüzde firmaların en değerli kaynağı olan insan kaynağının donanım ve niteliklerinin geliştirilmesi çok önem kazanmaktadır” dedi.

 

Aydın “İş hayatında her pozisyon ve birimde yetkin ve nitelikli insanlar çalışmakta, bazı pozisyonlarda alternatif çok olsa da doğru kişiyi bulmak her zaman mümkün olmamaktadır. Yanlış kişi firmalara hem zaman hem de maddi kayıplara yol açmaktadır. Firmaların tüm yönetim süreçlerine ve nitelikli insan seçimine katkı sağlamayı hedefliyoruz.'' Dedi Eğitimin önemli bölümünü teşkil eden Enneagram Modeli ve kişilik kavramında, dokuz farklı temel kişilik modeli ayrıntıları ile ele alındı. Her kişilik grubunun güçlü yönleri ve geliştirmesi gereken yönleri belirtildikten sonra konuyla ilgili görüntülü videolarla eğitim pekiştirildi.

 

Yöneticilik ve liderlik 

İş Hayatında Yönetici ve liderlik tanımların ayrı ayrı yapıldığı, problem çözme, zaman yönetme, karar alma, ekip kurma ve organizasyon, ekip motivasyonunu sağlama konularının işlendiği ikinci bölümde, yönetici ve işadamları grubunun yönelttiği sorunlar tartışıldı. İlimizin önemli Alışveriş Merkezlerinden Özdilek Mağazalarından Eğitime katılan Ferit Bektaş ''Eğitimle günlük çalışma hayatımızda karşılaştığımız sorunları aşmada olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca KASİAD’a böyle bir imkanı sağladığı için teşekkür ediyorum'' dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —