Tarih: 10.07.2012 16:35

Kartepeli çocuklar yüzmeyi öğreniyorlar

Facebook Twitter Linked-in

Kartepe Belediyesi tarafından çocukların bedensel ve ruhsal yönden sağlıklı yetişmesine katkıda bulunmak, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve sporu ülke genelinde yayarak aktif katılım sağlamak amacıyla açtığı yaz spor okullarına büyük ilgi devam ediyor. Haziran ayında başlayan yaz spor okullarında en çok ilgi yüzme branşına gösteriliyor.

Kocaeli Üniversitesi Kartepe Park Otel’in havuzunda yapılan yüzme kursunda Kartepeli 1100 miniğe haftanın 4 günü eğitim veriliyor. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kartepe Belediyesi yaz spor okulları 9 branşta, 8 tesiste, 16 eğitmen ve bin 900 kursiyerle devam ediyor. Kurslarda en büyük ilgi 1100 öğrencinin katılımıyla yüzme branşına gösterildi. İlçenin değişik yerlerinden katılan tüm kursiyerlere otobüslerle ulaşım hizmeti sağlanıyor.

Kendi alanlarında uzman eğitmenler tarafından 1 saat genel kültür ve ahlak bilgisi dersi alan kursiyerlere, ikinci saatte yüzme dersi veriliyor. Yaz spor okullarının düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren veliler, “Belediye Başkanımız Şükrü Karabalık’a çocuklarımıza yönelik bu tür aktiviteler düzenlemesine vesile olduğu için ve gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesine verdiği büyük katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bizlerin kendi imkanlarıyla çocuklarına böylesi bir eğitim aldırması mümkün olmazdı” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —