Tarih: 28.11.2011 10:20

Kartepe Köyleri'nin cazibesi artıyor

Facebook Twitter Linked-in

Köylerin sağlıklı altyapı ihtiyaçlarının karşılanarak vatandaşların daha iyi ortamlarda yaşaması için yatırımlarını yoğun bir şekilde sürdüren Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, İzmit ve Kartepe ilçelerine bağlı 10 köyde 12 adet fosseptik kuyusu ile kanalizasyon hattı yapıyor.

 

 

 

10 KÖY SAĞLIKLI ALTYAPIYA KAVUŞUYOR

 

İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli’nin yüzlerce köyünde modern ve sağlıklı içmesuyu ve atıksu altyapı hatları yaptı. Bol ve düzenli  arıtılmış su ihtiyaçları için içmesuyu arıtma tesisi ile depolar ve atıksuların toplanarak arıtılması için de atıksu arıtma tesisleri ile  fosseptik kuyuları inşa etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı üst yapı, tesis ve sosyal yatırımları ile birlikte köylerin yaşam kalitesi arttı. Yapılan çalışmalarla şehirden fark bırakmayan İSU Genel Müdürlüğü, köylere yönelik yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda Kartepe ilçesine bağlı Avluburun köyünde 3 adet olmak üzere İzmit ilçesine bağlı Şentepe, Sadıklar, Çobanoğlu, Topallar, Arpalık İhsaniye, Anbarcı, Çeribaşı, Seferler ve Kozluca köylerinin atıksularını toplamak için 12 adet fosseptik kuyusu yapıyor. İnşaat çalışmaları devam eden fosseptik kuyuları ile toplam 3750 nüfusun ihtiyacı karşılanacak.

 

 

 

AVLUBURUN’DA “ÇALIŞINCA OLUYOR”

 

Kartepe ilçesinin en büyük köylerinden birisi olan Avluburun’ da yoğun altyapı çalışması yapılıyor. Köyde bulunan 370 hanenin sağlıklı ve modern altyapı ihtiyacı için uzun ömürlü koruge borular kullanılarak toplam 2 bin 500 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı yapılıyor. Ayrıca, atıksuların toplanması için de  köyün değişik bölgelerinde 2 adet 800 ve 1 adet 500 m3 kapasiteli 3 adet fosseptik kuyusu inşa ediliyor.

 

 

 

MUHTAR, ALTYAPIYA KAVUŞMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYOR

 

Köyde 1300 kişinin yaşadığını ve bölgede göç vermeyen bir köy olduklarını belirten Avluburun Köyü muhtarı Halil İbrahim Akyol, sağlıklı altyapıya kavuşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Çalışmaları köylüler ile yakından takip eden muhtar Akyol, İSU’ nun yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Atıksu altyapısının tamamlanmasını ardından içmesuyu altyapısının da yenileneceğini ifade eden Avluburun Köyü Muhtarı,altyapı çalışmalarının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından da üstyapı yapılacağını sözlerine ekledi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —