Tarih: 29.12.2014 13:07

Kartepe Ekoköyde anket çalışması yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

2014 Yerel seçimleri ardından mahalle statüsüne kavuşan Ekoköy Ketenciler’de mahallenin sosyo-ekonomik yapısını belirlemek için köyde bir süpervizör ve 30 anketör eşliğinde bir anket uygulandı. Anket uygulamasına köyün eski ve yeni muhtarı ve bir köylü ile dört köylü hanım rehberlik etti.

 

Anket uygulamasıyla köylünün şartları, özellikleri, tavrı, beklentileri araştırıldı. 58 soruluk anketle köyde yaşayanların büyük bir kısmına ulaşıldı. 5162 civarında cevapla köylülerin çevre duyarlılığı, hayat karşısındaki temel tutumu, ekonomik imkânları, hoşgörüsü, turizme yatkınlığı, organik üretim bilgi ve becerisi, kadın girişimciliği konusundaki anlayışı, sorunları ve çözüm yolları hakkındaki görüşleri belirlendi.

 

Organik üretimi ve tüketimi teşvik etmek, bedensel ve ruhsal sağlık için tabiatla iç içe yaşamaya özendirmek, yöresel lezzetlerle hayatı tatlandırmak, çeşitli aktivitelerle hayatı renklendirmek, kadını daha üretken hâle getirmek, öncelikle kadın girişimciliğini arttırmak, desteklemek, istihdam imkânlarını arttırmak ve özellikle kadınları ekonomik güce sahip olma beceri ve fonksiyonlarına sahip kılmak, tarımsal ve turistik potansiyeli geliştirmek, turizmi canlandırmak ve en verimli şekilde değerlendirmek zemini, imkânı, fırsatı için çizilmeye çalışılan yol haritasına ışık tutuldu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —