Tarih: 15.06.2016 13:53

Karnından çıkanı gören doktorlar gözlerine inanamadı!

Facebook Twitter Linked-in

Hindistan'ın Kerela eyaletinin Pathanapuram ilçesinde yaşayan adı açıklanmayan 45 yaşındaki kadın hastanın karnından 7 kg ağırlığında tümör çıkarıldı.

TAHLİLLER SONUCUNDA KARNINDA TÜMÖR SAPTANDI

Ameliyatı gerçekleştiren doktorlar, 45 yaşındaki kadın hastaya bir sürü yanlış teşhis konulduğunu, eğer birkaç gün daha geç gelse sağlık durumunun ciddi şekilde tehlike altına girebileceğini ifade etti. İsmi gizli tutulan kadının son birkaç aydır karın bölgesinde ciddi ağrılar yaşadığı belirtildi. Son olarak kendilerine başvuran hastanın yapılan tetkiklerinde, karnında tümör olduğunun ortaya çıkmasının ardından acilen ameliyat edilmesi kararı alındığı açıklandı.


''TÜMÖR, ORGANLARIN DÜZGÜN ÇALIŞMASINI ENGELLİYORDU''

Dört saatten fazla süren ameliyatı gerçekleştiren ekibin başında bulunan doktor G.Unnikrishnan: " Kistin, hastanın karnında en az beş ya da altı aydır bulunduğuna inanıyoruz. Gayet büyük olan tümör, karın bölgesinin sağ tarafına doğru büyüme gösteriyordu. Hastanın karaciğerine ve safra kesesine baskı oluşturduğu için organların düzgün çalışmasını engelliyordu. Eğer hasta birkaç gün daha geç başvursa ve yapılan ameliyat geciktirilseydi kadının hayatı ciddi şekilde tehlikeye girebilirdi." sözlerini dile getirdi.

FAKİR HASTANIN TÜM MASRAFLARINI DEVLET ÖDEDİ

Thiruvananthapuram şehrinde gerçekleştirilen ameliyatın masraflarının devlet tarafından karşılanması neticesinde mali durumu yetersiz olan hastadan herhangi bir ücret alınmadı. Doktor Unnikrishnan: "Kadın, eyaletin Pathanapuram ilçesinde devlete bağlı bir kreşte işçi olarak çalışıyor. Hasta daha önce tedavi için bazı hastanelere başvurmuş fakat rahatsızlığına yanlış teşhis konulmuş. Ailenin mali durumu ameliyat masrafını karşılamak için yetersiz, ancak ilaçları almaya güç yetirebiliyorlar." ifadelerini kullandı.

DÜNYADA 186 KİŞİDE BENZER RAHATSIZLIĞA RASTLANMIŞ

Hasta kadına 'retroperitonealis lenfanjiyom' (karın zarı ardında bulunan lenf damarlarında oluşan kötü huylu tümör) teşhisi kondu. Hastane doktorları, dünyada bu rahatsızlığa sahip 186 hastanın kayıtlara geçtiğini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —