Tarih: 15.12.2011 16:06

Karayalçın Kocaeli'nde siyaseti anlattı

Facebook Twitter Linked-in

Doğa Anadolu Lisesi Öğrenci Meclisi’nin düzenlediği etkinlikte koleje gelerek sunum yapan Karayalçın, siyaset üzerine konuştu. “Türkiye’de Demokrasi ve Murat Karayalçın” isimli sunum yapan Karayalçın, öğrencilere siyaseti anlattı.

 

 

"DARBE İLE DEMOKRASİYE GİDİLMEZ"

 

Siyasetin demokrasinin özü olduğunu söyleyen Karayalçın, “Siyaset sadece ve ancak demokrasi ortamlarında yapılır” diyen Karayalçın, “Faşist ortamlarda da siyaset yapılır ancak ona entrika denir. Ancak, bir ülkede demokrasi varsa, siyaset siyaset gibi yapılır” dedi. Darbe ile demokrasinin birbirine zıt kelimeler olduğunu da ifade eden Karayalçın, “Darbe ile demokrasiye gidilemez. Zaten bunun adı da demokrasi olmaz” dedi.

 

 

"SİYASET AT TERBİYESİNE BENZER"

 

Demokrasinin siyasetle sürdürülebileceğini ifade eden Karayalçın, “Siyasetin sanat olduğu, at terbiyesi olduğu da söylenir. Bence siyaset çözüm sanatıdır. Siyasetçi de toplumun sorunlarını çözmek için var olmalıdır” şeklinde konuştu. Siyasetin birinci adımının çelişki, ikinci adımının da çatışmalar olduğunu vurgulayan Karayalçın, “Bu bağlamda, siyasetçi çelişki ve çatışmaları çözüme kavuşturuyorsa görevini yapıyordur. Siyasetçi bunu yapmalıdır” dedi. Türk olduğundan ve bu topraklar üzerinde yaşadığından mutlu olduğu söyleyen Karayalçın, sıkıntıları dile getirmek gerektiğini ifade etti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —