Tarih: 08.12.2011 12:37

Karaosmanoğlu'ndan şiddeti durduracak imza!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, kadına yönelik şiddete karşı ‘’Biz de varız’’ dedi. Başkan Karaosmanoğlu, ilk imzayı Başbakan Erdoğan’ın attığı kampanyaya destek vererek, ‘’Kadına şiddete, ben de şiddetle karşıyım’’ ifadesini kullandı.

 

 

BAŞKAN BİLDİRGEYİ İMZALADI

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ortaklığında başlatılan ‘’Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Bildirgesi‘’ne bir destek de Başkan Karaosmanoğlu’ndan geldi. Başkan Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Sibel Gönül tarafından kendisine gönderilen metni imzalayarak, ‘’Kadına karşı uygulanan şiddetle mücadelede biz de varız’’ mesajını iletti.

 

 

İLK İMZAYI BAŞBAKAN ATMIŞTI

 

Hazırlanan bildirgeye düzenlenen bir törenle ilk imzayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan atmış, “Bu kampanya süratle genişleyerek tüm ülkemizde yayılacaktır. Ben imzamı attım hayırlı olsun” ifadesini kullanmıştı. Başkan Karaosmanoğlu da, bildirgeyi imzalayarak bu çalışmaya destek verdi.    

 

 

BİLDİRGENİN TAM METNİ    

 

 Hazırlanan bildirgede ise şu ifadeler yer alıyor: “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü’nde biz erkekler olarak; kadına yönelik her türlü şiddetin acı ve ıstırap veren, yaşam hakkını tehdit eden, temel bir insan hakkı ihlali olduğuna, toplumu derinden yaralayıp zayıflattığına, aile birliğini zedeleyip anne ve çocuk sağlığını bozan son derece önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna, kadına yönelik şiddetin katı töre, gelenek gibi hiçbir gerekçeyle asla meşrulaştırılamayacağına inanıyoruz. Hayat arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, annemiz,geleceğimizi emanet ettiğimiz evlatlarımız, kadınlar bu toplumun yarısını oluşturan erkeklerle aynı haklara sahip bireylerdir. Bu nedenle kadına yönelik şiddete ortak olmayacağız, seyirci kalmayacağız. Kadına yönelik şiddete son vermek için el ele verelim. Kadına karşı şiddetle mücadelede erkekler olarak üzerimize düşen görevi yapmak üzere kararlıyız, biz de varız.”

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —