Tarih: 15.12.2011 17:37

Karaosmanoğlu'ndan Polisan'a olumsuz yanıt

Facebook Twitter Linked-in

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir’in Gebze Hizmet Binası’nda kendisiyle görüşen Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis’i, İzmit Körfezi’nde gelişigüzel dolgu ve liman genişletmesi yapılmaması konusunda uyardı. İzmit Körfezi’nde ekolojik dengenin bozulmamasına özen gösterdiklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Sanayicinin her zaman yanındayız. Ancak körfezde gelişigüzel yapılacak dolgulara karşıyız’’ dedi.

 

 

 

"POLİPORT’U GENİŞLETMEK İSTİYOR"

 

 

Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, randevu alarak geldiği Büyükşehir Belediyesi Gebze Hizmet Binası’nda Başkan Karaosmanoğlu ile görüştü. Polisan olarak Dilovası’nda bulunan Poliport Limanı’nı genişletmek istediklerini ve bunun kamuoyunda yer aldığı gibi 400 bin metrekare değil, daha küçük bir alan olduğunu dile getiren Bitlis’e Başkan Karaosmanoğlu, İzmit Körfezi’nde yapılacak gelişigüzel dolgu ve liman genişletmesi çalışmalarına karşı olduğunu söyledi.

 

 

 

"SANAYİCİMİZİN YANINDAYIZ AMA"

 

 

Bitlis’in liman genişletmesi yönündeki talebine olumsuz yanıt veren Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Sanayicimizin her zaman yanında olduğumuzu söyledik ve bunu her fırsatta gösterdik. Ancak İzmit Körfezi bizim soframızdır. Burası bizim gözbebeğimizdir. Sanayicimizden çevreye duyarlı olmasını, havamızı, suyumuzu, toprağımızı, denizimizi kirletmemesini bekliyoruz. Eğer liman genişletmesi zaruri ise bunun ekolojik dengeye ve körfeze vereceği zararın tespit edilmesi gerekir’’ karşılığını verdi.

 

 

 

"DOLGU YAPANLARI MAHKEMEYE VERDİK"

 

 

İzmit Körfezi’nde son yıllarda yaptıkları çalışmalarla ekolojik dünyanın zenginleştiğini, denizin tekrar Kocaeli halkıyla barıştığını, körfezde yaşayan canlı sayısı ve türünün artığını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ‘OSB’nin içinde göstererek, bizden hiçbir izin almadan liman genişletmesi yapanlar oldu. Buna karşılık biz de mahkemeye başvurduk ve liman yapımı durduruldu. Şimdi yapılan yatırım ne olacak? Sanayiciye de çevreye de yazık…’’ifadesini kullandı.

 

 

 

"STRATEJİK KARARLAR ALINMALI"

 

 

Konunun taraflar arasında enine boyuna ele alınması gerektiğine dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bu konuda gelin Ulaştırma Bakanımızla, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla, Valimizle, sanayi odasıyla ve tüm yetkililerle bir araya gelip, stratejik kararlar alalım. Herkes alınacak bu kararlara riayet etsin. Sonuç olarak bu aşamada biz İzmit Körfezi’nde gelişigüzel yapılacak tüm dolgulara ve liman genişletmelerine karşıyız’’ açıklamasını yaptı. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —