Tarih: 09.04.2012 10:36

Karaosmanoğlu'ndan Gebze itirafı!

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Esnaf İşadamları Derneğine konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Eskiçarşı’da cephe iyileştirilmesi ve tek lip levhalama çalışması başlatılacağı söylerken “İnsanlar güzel şeylerden hoşlanıyor, Görüntü kirliliği olan yere kimse gelmez bu çalışma sonrası Eskiçarşı % 100 şekil değiştirecek’ dedi. 

 

 

GEBZE’DE DAĞLAR GİBİ EKSİK VARDI

 

 

Gebze’ye çok önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Karaosmanoğlu “Göreve geldiğimizde Gebze’nin dağlar gibi olan eksiklerini yarı yarıya indirdik. Gebze’yi 1999 yılında görev yaptığım yıllardan biliyorum. Türkiye’nin sanayi kenti olan Gebze yokluktan değil, düzensizlikten bu halde. Büyükşehir olarak sadece Gebze’ye 500 trilyonluk alt yapı yatırımı yaptık, ilçe belediyelerinin bu yatırımları yapması çok zor, Büyükşehir olması yatırımların artmasına vesile oldu’ dedi. 

 

 

ANADOLU TOPRAĞI GEBZE

 

 

Gebze’yi çok sevdiğini söyleyen Karaosmanoğlu ‘Anadolu toprağı Gebze’de, Başkan olarak Gebze’ye sahip çıkıyorum. Ancak Devlet ve Belediyeler her zaman yetmiyor, zaman zaman eksik kalıyoruz. Gebze’nin daha büyüyüp gelişmesi için İş adamlarımıza büyük görev düşüyor.’ dedi.

 

 

SORULARI YANITLANDI

 

 

GESİDER Başkanı Nurullah Sular ve yönetim kurulu üyelerinin sorularını yanıtlayan Başkan Karaosmanoğlu Eskiçarşı’nın Fethiye caddesi gibi aydınlatma isteğine ‘Cephe düzenleme işlemi yapılmadan Eskiçarşı’ya aydınlatma yapılamaz. Gebze Belediyemiz bu konuda çalışmalar yapıyor’ şeklinde cevap verirken yeni yapılan Kent Meydanına tahsilat bürosü yapılır mı? Şeklindeki soruya ise ‘Böyle bir durum olmaz. Yeterince tahsilat bürosu var, Bankalar’da tahsilat yapıyor. İmkanı olan faturalarını otomatik ödemeye verebilir’ şeklinde cevap verdi.

 

 

GEMİ SEFERLERİ ZARAR VERİYOR

 

 

Eskihisar’dan İstanbul’a Gemiyle seferler yapılabilir mi? Şeklindeki bir soruya ise Başkan Karaosmanoğlu ‘Gemiler bütçemize önemli bir yük. Her ay ortalama 1 trilyon zarar ediyoruz. Kocaeli genelinde Gemi seferlerindeki sayıları azaltıyoruz. Otobüslerin 10’da biri kadar getirisi yok. Herkes yolculuklarının daha hızlı geçmesi için Gemi tercih edilmiyor. Ancak önemli bir projemiz olan Metro henüz fikir aşamasında. Metro’nun Gebze’ye gelmesini isteriz’ şeklinde konuştu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —