Tarih: 07.03.2016 12:09

Karaosmanoğlu onlar gibi yaşadı!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Engelli ve Rehabilitasyon merkezlerinin sahipleri ve sivil toplum kuruluşlarını konuk ederken, engelli vatandaşların yaşam içerisinde karşılaştıkları zorlukları anlamak içinde deneyimler yaşadı. İstanbul’da 'Karanlıkta Diyalog' ve 'Sessizlikte Diyalog' sergilerini gezen ve engellilerin hayatta karşılaştıkları zorlukları kendisi de tecrübe eden Karaosmanoğlu, engelsiz vatandaşların yaşam içerisinde karşılaştıkları engelli insanları daha iyi anlaması ve farkındalıkların vatandaşlarımız tarafından sağlanması için çalışma yapılmasını talimatını verdi.

Kocaeli’de ki engelli dernekleriyle iletişimi her daim sıkı tutan Karaosmanoğlu, Altı Nokta Körler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Lütfi İskeçe ve yönetimini konuk etti. Diğer taraftan Rehabilitasyon Merkezlerinin sahiplerini de ağılayan Karaosmanoğlu’na, bu zamana kadar verilen hizmetler nedeniyle teşekkür edildi. Engelliler konusunda hizmetlerin artacak devam edeceğini ifade eden Karaosmanoğlu, "Devlet insan için vardır. İnsanın olmadığı yerde devletten bahsedilemez. Bu nedenle son 10 yılda hükümetimiz ve özellikle Cumhurbaşkanımız siz değerli engelli kardeşlerimize sahip çıkılması noktasında önemli kararlar aldı ve bunları uygulamaya soktu. Maddi ve manevi sağlanan bu destekler engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırdı" dedi. Görüşmede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm’de hazır bulundu.

MÜTHİŞ BİR DENEYİM HERKES YAŞAMALI
İstanbul’da Karanlıkta Diyalog ve Sessizlikte Diyalog sergilerini gezen ve kurucusu Hakan Elbir’den detaylı bilgiler alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, iki saat kadar bir zaman dilimde hem görme engelli hem de işitme engelli insanların yaşam içerisinde karşılaştıkları yaşayarak deneyim sahibi oldu. Karanlıkta Diyalog’da görme engelli rehber Engin Grantepe ve Sessizlikte Diyalog’da işitme engelli rehber Mehmet Engin gezdirirken, engellilerin bakışıyla yaşamın zorluklarını bir bir yaşandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu burada yaptığı açıklamada, “Yaklaşık bir saat boyunca görme engelliler ne yaşadıysa bizde bu alanda onu yaşadık. Görmemenin nasıl bir duygu olduğunu gerçekten yaşayarak bir kez daha anladık. Bizim için müthiş bir deneyim oldu. Trafikte, vapurda engellilerimiz bizde onu yaşadık” açıklamasını yaptı.

SESSİZLİKTE DİYALOG SERGİSİ DE GEZİLDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu aynı zamanda Sessizlikte Diyalog sergisini de incelerken bu konuda da deneyim sahibi oldu. Ziyaretçilerin sesten izole edilmiş 600m2’lik sergi alanında sözel olmayan iletişim yollarını işitme engelli rehberleri ile birlikte keşfettikleri deneyimsel bir sergi olan 'Sessizlikte Diyalog' sergisinde 15 kadar işitme engelli birey rehber olarak istihdam ediliyor. İşitme engelli dilini ve yaşamın nasıl keşfedileceğini deneyerek gören ziyaretçiler, daha sonra yapılan çalışmanın sonucunda yaşadıkları deneyimin nasıl bir duygu olduğunu da kısa bir toplantı ile ifade ediyorlar.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —