Tarih: 20.03.2018 12:23

Karaosmanoğlu, 4 yılını anlattı

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2014 ila 2018 dönemleri arasında şehrimize kazandırdığı hizmet ve eserleri kamuoyuyla paylaştı. Başkan Karaosmanoğlu aynı zamanda devam etmekte olan ve gerçekleştirmesi planlanan projeler hakkında da bilgi verdi. Antikkapı Restoranda gerçekleşen ‘Yatırım Gündemi’ toplantısına kentin siyasi dinamikleri tam kadro katılım gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi kadrolarının tam katılım gösterdiği toplantıya; KOÜ Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, AK Part İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Kadın Kolları eski Genel Başkanı ve milletvekili Sibel Gönül, eski Sağlık Bakanı Kazım Dinç, eski milletvekilleri Sefer Ekşi, Kemal Köse, Refah Partisi eski İl Başkanı Aladdin Köksal, ilçe belediye başkanları ve eski belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda başkanları ve sendika temsilcileri katıldı

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram ile yardımcıları davetlileri kapıda karşıladı. Samimi bir buluşmanın yaşandığı toplantı, kenti bütünleştirmesi açısından da oldukça önemliydi. Kentin yatırımlarının uzun uzun konuşulduğu toplantı 2019 seçimlerine gittiğimiz bugünlerde birlik ve beraberliğimizi güçlendirdi.

VATANDAŞIN YÜZDE 75’İ MEMNUN

2004 yılından bu yana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten İbrahim Karaosmanoğlu projelerini anlattığı toplantıda şu açıklamalarda bulundu: “Belediyenin olmadığı neredeyse hiçbir yer, hiçbir iş yok Kocaeli’nin her santimetrekaresine, bu şehirde nefes alan herkese hizmet üretiyoruz. Son yaptığımız anketlerde vatandaşlarımız hizmetlerimizin yüzde 75’inden memnun. Bu başarı; vatandaşımızın, paydaşlarımızın, çalışanlarımızındır.

VAATLERİMİZİN YÜZDE 91’İ TAMAM

Halkımıza ne vaat ettiysek yerine getireceğiz. Bunun için çalışmak gerekiyor. Sloganımızda bu ‘Çalışınca oluyor’. Nüfusumuz 2 milyona yaklaştı. Ay sonun çalışanlarının maaşını ödedi mi koltukları kabarırdı. Bugün tüm Türkiye’ye örnek olan bir belediye olduk. Bütün engellere rağmen 2014 yılında verdiğimiz vaatleri yerine getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Hali hazırda devam edenlerle birlikte vaatlerimizin çok şükür yüzde 91’ini tamamladık. Önümüzde 1 yıl var hedefimiz vaatlerimizin yüzde yüzünü tamamlamak. Durmak yok, yola devam. Çalışmalarımız; altyapı, üstyapı, çevre ve benzeri fiziki hizmetleri içeriyor. Geldiğimiz noktaya bakıldığında belediyelerin sorumluluğu, bu işlerin çok ötesine geçmiş durumda. Belediyecilik köprü, yol yapmak değil. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bu yeni belediyeciliğin okulu olduk desem, yeridir. Kocaeli ulaşım ve üretim kentidir. Bu nedenle bunlara ağırlık vereceğiz. Tamamlamış olduğumuz vaatleri sıralamak istiyorum.

ULAŞIMI TEK ELDE TOPLAYACAĞIZ

Ulaşım master planımızı tamamladık. 2053 yılı ulaşım yatırım planı oluşturuldu. Devlet eliyle olsa da Osmangazi Köprüsü yapıldı. Tramvay sözümüz vardı. Yapıldığı vakit biraz sıkıntılar olsa da bittikten sonra vatandaşımız çok sevdi. Şimdi onun güzergahlarını uzatıyoruz. Hızlı trenimiz mevcut. 247 adet yeni nesil otobüs aldık. Bunları yaparken esnafımızı da yok saymadık. Fakat ulaşımı tek elden toparlamamız lazım. Kart sistemi sayesinde aktarma yapan vatandaşımız ya yarı parayı ödeyecek ya da hiç ödemeyecek.

OTOPARKLAR 1 BUÇUK YIL ÜCRETSİZ

Bir sürü kavşaklar yaptık. Avrupa’nın kavşaklarından daha güzel oldu bizim kavşaklarımız. Eski valiliğin bulunduğu kent meydanını Haziran’da açılışını yapacağız. Önümüzdeki bir ya da bir buçuk yıl bize ait olan otoparkları ücretsiz yapacağız. Bizim ürettiğimiz marka; ücra köşelerde hayvan otlatırken, otlatma yerine bilgisayarını kullanabilen çocuğumuzun gözündeki sevinçtir, umut ışığıdır. Bizim ürettiğimiz marka; bilgi evleri, akademi lise, akademi üniversite, diriliş kampları bilim merkezimiz ve kütüphanelerimizde bir nesle ışık olmak, yol göstermektir. Kocaeli'nin, Türkiye'nin, dünyanın Yeni mühendislerine, mimarlarına, bilişimcilerine, sosyologlarına, siyasetçilerine ışık olmaktır."

29386503_1837209086291276_5746499601611882496_n.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —