Tarih: 10.01.2012 17:53

Karadeniz taşları sanatla bütünleşti

Facebook Twitter Linked-in

Karadeniz Ereğli Demirçelik Fabrikalarında Elektrik Teknisyenliği görevinde bulunmasının ardından emekli olan ve Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulunan Rıdvan Örs, 2 aylık çalışmanın sonucu Karadeniz kıyılarından topladığı taş parçaları ve kırılan cam parçalarını birleştirerek sanat eserine dönüştürdü.

Taşları sanatla buluşturan Rıdvan Örs'ün eserlerin açılışını Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak yaparken, sanatçı Rıdvan Örs'ü bu özel gününde yalnız bırakmak istemeyen çok sayıda belediye meclis üyesi ve siyasetçi ve vatandaşlar sergi salonunda hazır bulundu. Deniz kıyısından topladığı midye kabuklarından sanat eserleri üreten Rıdvan Örs, bu çalışmaların kendisinden sonra da devam etmesinden başka bir beklentisinin olmadığının da altını çiziyor.

 

 

"EKONOMİK KAZANÇ İÇİN DEVAM ETMELİ"

 

 

Evli ve üç çocuk babası olan ve Akçakoca belediyesinde meclis üyeliği görevini de yürüten Rıdvan Örs “1950'li yıllardan beri midye kabuklarını toplayıp işleyerek onlardan hediyelik eşyalar yapıyordum. Kısa bir zaman önce yakın çevremin telkinleriyle taş mozaik eserler yapmaya başladım. Kumsallarımızdan çakıl taşı ve farklı camsı yüzeyli taşları toplayarak bunlardan sanat eseri üretiyorum. Amacım bugüne kadar amatör bir ruh ve heyecanla yaptığım bu çalışmaların bundan sonraki kuşaklar tarafından ekonomik kazanç elde edilecek bir anlayışla devam ettirilmesidir. Bizden sonra da bu çalışmaların devam ediyor olacağını bilmek beni son derece mutlu edecektir. Belki bu sergi bunu sağlayacak bir fırsat olacaktır” dedi.

 

 

"ÖĞRENCİLER DESTEKLENMELİ"

 

 

Örs “Akçakoca sahillerimiz böyle bir sanatsal çalışma için bir cevher görünümünde aslında sahillerimiz bu sanata açılışı desteklemektedir. Genlerimiz ve bu sanatı okuyan öğrencilerimizin bu konuda destekleyecek birçok objeler bulunmaktadır” diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —