• BIST 100

    14200,54%-0,68
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,14% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5904,88% -0,07
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

Karaciğerini bağışlayan eşi canıydı 'ciğeri' oldu

Erzurum'da karaciğer yetmezliği rahatsızlığı olan Mustafa Mızrak, eşinden nakledilen karaciğer dokusuyla hem hayata tutundu hem de ciğerini taşıdığı 20 yıllık eşiyle aşkını tazeledi.

YAŞAM 15.11.2019 11:51:00 0
Karaciğerini bağışlayan eşi canıydı

Erzurum'da karaciğer yetmezliği rahatsızlığı olan Mustafa Mızrak, eşinden nakledilen karaciğer dokusuyla hem hayata tutundu hem de ciğerini taşıdığı 20 yıllık eşine adeta yeniden aşık oldu.

Horasan ilçesinde yaşayan 4 çocuk babası Mustafa Mızrak (47), 5 ay önce karın şişkinliği şikayetiyle Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Mustafa Mızrak'a burada yapılan tetkik sonucu karaciğer yetmezliği teşhisi konularak acil nakil gerektiği söylenildi. Mızrak'ın 20 yıllık eşi Filiz Mızrak, hastanede çok sevdiği eşine ciğerinden bir parça verebilmek için tetkik yaptırdı. Tetkiklerde karaciğerin nakle uygun görülmesi üzerine 39 yaşındaki Filiz Mızrak'tan alınan karaciğer dokusu, hastanenin Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gürkan Öztürk başkanlığındaki ekip tarafından Mustafa Mızrak'a başarıyla nakledildi. Mızrak, nakil sonrası sağlığına kavuştu.

Hastaneye kontrole gelen Mustafa Mızrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi, kardeşi ve kızının bağışçı olduğunu ve eşinin karaciğeriyle sağlığına kavuştuğunu belirterek "Şu an çok şükür iyiyim. Allah eşimden razı olsun, eşim bana hayat bağışladı, onu çok seviyorum. Eşimle birbirimizi önceden seviyorduk ama nakil sonrası eşime yeniden aşık oldum. Eşime ne yapsam azdır." dedi.

Mızrak, organ bağışının önemine değinerek gözünü kırpmadan organ bağışçısı olacağını aktardı. Eşini çok sevdiğini dile getiren Mızrak, nakil sonrası eşine daha çok bağlandığını vurgulayarak, "Eşimi canımdan, ciğerimden de öte seviyorum. Organ bağışı yaparak hayat kurtarmak çok güzel. İnsanlar organlarını mezara bırakmasın, organ bağışlayıp hayat kurtarsın." diye konuştu.

"Ameliyat yerimle gurur duyuyorum"

Filiz Mızrak da eşine karaciğerini bağışladığı için çok mutlu olduğunu anlattı. Nakil ve hastalık sürecinde çok zorluk çektiklerini söyleyen Mızrak, şöyle devam etti:

"Eşimin kardeşleri, kızım ve ben bağışçı olmak istedik. Dokularımın uygun olduğu haberi verilince çok mutlu oldum, sevinçten adeta havalara uçtum. Eşime organ hediye etmek çok güzel duygu. Normalde bir kadın vücudundaki çirkin görüntüden rahatsız olur ama ben ameliyat yerimle gurur duyuyorum. Nakil sonrası birbirimize daha çok bağlandık."

Filiz Mızrak, eşine bağış yaparken hiç korkmadığını, endişe ve tereddüt etmediğini belirterek ihtiyaç olması durumunda seve seve organlarını bağışlamaya hazır olduğunu dile getirdi. Nakil sonrası eşinin sağlığına kavuşmasından mutlu olduğuna dikkati çeken Mızrak, "Ameliyatımız çok başarılı geçti. Biz normalde çok tartışan çift değiliz ama nakilden sonra eşim beni daha çok sevdi, bensiz nefes almak istemiyor, çayı bile bensiz içemez oldu. Atatürk Üniversitesi Hastane yönetimi, Organ Nakli Merkezi çalışanları ve Gürkan hocamızdan Allah razı olsun. Ailemizden görmediğimiz ilgi ve alakayı burada gördük." şeklinde konuştu.

"Hastamız nakille sağlığına kavuştu"

Prof. Dr. Öztürk de organ yetmezliğinde en etkin tedavinin nakil olduğunu vurguladı. Öztürk, "Hastamız nakille sağlığına kavuştu. Kan değerleri, her şeyi normal, herhangi bir sıkıntısı yok. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'ya merkezdeki çalışmalara sağladığı katkılardan ve desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

 AA

Hatay’da 4.0 büyüklüğünde deprem

Trump, Venezuela rejiminin "Yabancı Terör Örgütü" olarak tanımlandığını açıkladı

Sarıyer’de üst katı kayan bina gecekonduya yaslandı: Facianın eşiğinden dönüldü

Kağıthane’de makas atan sürücü, park halindeki tıra çarptı: 2 yaralı

Çekmeköy’de zincirleme kaza: 7 yaralı

Yalnız yaşayan yaşlı adam yangında hayatını kaybetti

Kaza yapan sürücü aracı bırakıp kayıplara karıştı

Tokat Belediyesi’nde dinleme cihazı soruşturmasında 2 kişi tutuklandı

Güllü’nün oğlu savcıya müşteki olarak ifade verdi: "Atacağım camdan, atlayacak mısın camdan kelimelerini ablam Tuğyan söylüyor"

Kocaeli’de 16 yaşındaki genç evde başından vurulmuş halde bulundu

Kayseri’de esnaf boğazına şeker kaçan çocuğu heimlich manevrasıyla kurtardı... O anlar kamerada

Yeni yıl öncesi 6 ton sahte alkol ele geçirildi

Talas’ta zabıta ekiplerinden gıda denetimi

Muş’ta köy yolunda mahsur kalan 7 kişi kurtarıldı

Dinleme cihazı soruşturmasında iki şüpheli için tutuklama talebi

DMM’den "Türkiye’ye BioNTech aşısı gelmedi" iddialarına yalanlama

Fatih’te güvenlik kulübesi alev alev yandı

Kayıp olarak aranan eski muhtar varilin içinde ölü bulundu

Euroleague: Fenerbahçe: 77 - Panathinaikos: 81

Diyarbakır’da özel okulda 8 yaşındaki çocuğun darbedildiği iddiası

51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı davasında firari sanıklar için 10 milyon TL’lik güvence bedeli kararı

Kahramanmaraş’ta öldürülen genç kızın yakınlarından adalet çağrısı

Bilecik’te bir kişi yol kenarında ölü bulundu

Yenişehir’de sis etkili oldu, görüş mesafesi 1 metreye kadar düştü

Bakan Göktaş: "Hiç kimseyi geride bırakmayan bir anlayışla hizmetlerimizi vatandaşlarımıza sunuyoruz"

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

Tünelde bir anda duran otomobile motosiklet çarptı: Kaza anı kamerada

İstanbul’da ’Huzur İstanbul’ uygulaması

Yenidoğan bebek uçak ambulansla Konya’ya sevk edildi

Krizi fırsata çevirdi, patlayan suda aracını yıkadı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.