Tarih: 26.03.2015 16:11

Karabacak’tan Çanakkale müjdesi

Facebook Twitter Linked-in

Darıca’da Anadolu İmam-Hatip Lisesi Çanakkale Şehitleri Anma etkinliği gerçekleştirdi. Darıca Anadolu İmam-Hatip Lisesi okul bahçesinde gerçekleşen anma programına Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca İlçe Müftüsü Muharrem Bilgiç ve okul müdürleri katıldı. 

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından açılış konuşmasını Darıca Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Müdürü Musa Kartal yaptı. Okul müdürünün konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz “Çanakkale Zaferi ile hiçbir zaman tarih sayfalarından yok olmayacak bir varoluş ve yok oluş destanı yazıldı.  Bugünkü yaşantımızı geçmişte bu topraklar için savaşan dedelerimize borçluyuz. Bizler de buna layık olup elimizden geleni yapmalıyız.” dedi.

 

Şehitler için 24 hatim 

 

Darıca Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale Şehitleri ve tüm şehitler adına 24 hatim indirildi. Hatim duasını Darıca Müftüsü Muharrem Bilgiç okudu. 

 

Çanakkale gibi bir savaş yok

 

Selamlama konuşmasını yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak “ Çanakkale’yi çok iyi anlamak ve irdelemek lazım. Herkes bir arada bayrak, dil ve din uğruna en kıymetli varlıkları olan canlarını verdiler. Ecdadımız Çanakkale’yi kanları ve canlarıyla elde ettiler. Bugün Çanakkale gibi bir savaş yok. Bugün farklı bir mücadele var. Dünya’nın gelişmiş ülkeleri seviyesine ülkemizi çıkartmak adına bilim, sanayi ve teknolojide en üst seviyeye çıkıp bu ülkeyi en güzel şekliyle muhasır medeniyetler seviyesine çıkartmak bizim en büyük vazifemiz olacak. Bu nedenle birbirimize sahip çıkmamız lazım. Bu ülke üzerinde oynanan oyunlara izin vermememiz lazım. Bu ülkede barış, huzur, sevgi ve saygı var. Öncelikli olarak devletimizi, bayrağımızı ve dinimizi seveceğiz. Çanakkale ruhu ülkemizde çok iyi anlaşılmaya başladı. İnsanların doğuşundan bu güne kadar şehit düşen bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.” dedi.

 

Karabacak’tan “dedeme gidiyorum” projesi

 

Karabacak konuşmasına öğrencilere müjde vererek devam etti. Çanakkale ile ilgili projesini dile getiren Karabacak “Çanakkale ile ilgili Milli Eğitim Müdürü ile bir proje gerçekleştirdik. Dedeme Çanakkale’ye gidiyoruz. Bu sene Nisan ayından sonra okullar kapanmadan önce en az 3 bin 500 civarında ortaokulu bitiren öğrencilerimizi Çanakkale’ye dedemize götürüp oraları göreceğiz. Sadece konuşmakla olmaz, yerinde nasıl bir mücadele verdiklerini göreceğiz. Tabi bu proje her yıl devam edecek.” dedi.

 

Protokol konuşmalarının ardından Darıca Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan Mehteran Takımı muhteşem konser verdi.Program Çanakkale Mehmetçik menüsü olan üzüm hoşafı ve ekmek dağıtımının ardından son buldu.

 

(Haber ve Fotoğraflar: Büşra KAYA)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —