Tarih: 01.11.2017 09:05

Karabacak o toplantıya katıldı!

Facebook Twitter Linked-in

Recep Altepe’nin Bursa Büyükşehir belediye Başkanlığı görevinden ayrılmasından sonra Marmara belediyeler Birliği’nde ki görevi de otomatik olarak sona ermişti. Altepe’nin istifa sonrası Marmara Belediyeler Birliği, Olağanüstü Genel Kurula gitti. Birliğin kongresinde Başkanlık için yeni, seçim yapıldı. Yapılan oylamayla İstanbul Büyükşehir’in çiçeği burnunda yeni Başkanı Mevlüt Uysal aynı zamanda Marmara Belediyeler Birliği başkanlığına da seçildi.

KARABACAK ENCÜMEN TOPLANTISINA KATILDI

Marmara Belediyeler Birliğinin Olağanüstü genel Kuruluna Gebze Bölgesi’nde ki Meclis üyeleri de iştirak gösterdi. Birliğin 8 kişilik Encümen heyetinde yer alan isimlerden biri olan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da katıldı. Kocaeli’yi temsil eden tek isim olan Başkan Karabacak, seçim sonrası Mevlüt Uysal başkanlığında yapılan Encümen toplantısında yer aldı. Başkan Karabacak yeni Başkan Mevlüt Uysal’a görevinde başarılar dileyerek, Birliğin tüm faaliyetlerinde destek olacaklarını iletti.

Marmara Denizi’ne ve boğazlara kıyısı olan 45 belediyeden oluşan Birlik, üye Belediyelerin belediyelerin sınırlarını aşan çevre sorunlarına çözüm bulmak ve Marmara Denizi’nin kirlenmesini önlemek amacı ile 1973 yılında “Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği” adıyla kuruldu. Birliğin merkezi, başlangıçta İzmit olarak kabul edilmiş; 25 Mayıs 1977 tarihinde yapılan Birlik Genel Kurulu kararı ile İstanbul’a taşındı. 2009 yılında “Marmara Belediyeler Birliği” ismini alan Birlikte Bölgemizden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Darıca Belediye başkanı Şükrü Karabacak, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Ergün Kahraman, Ufuk Ekinci, Mehmet Zeyneloğlu, Murat Karaca, Ahmet Hakan Hocaoğlu,  Burhanettin Fırtına, Recep Laç yer alıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —