Tarih: 21.01.2019 07:34

Kara Şövalye

Facebook Twitter Linked-in

Özellikle de Tim Burton ile başlayan Batman filmleri günümüzde de kendisini ilerletiyor ancak bu filmler arasında öyle bir seri var ki, diğerleriyle hiç benzerlik taşımayan bir Gotham portresi oluşturuyor ve gerçekten de kendi tarzına has bir anlatıyla yükselişe geçiyor. Bu konuda 2008 senesinde vizyon yüzü bulan filmin en büyük önemi de tabii ki de büyük yönetmen Christopher Nolan… Nolan, uzun senelerdir en büyük hayali olarak nitelendirdiği bir Batman projesini hayata geçirir geçirmez pek çok kesim tarafından da alkışlar alıyor. Ki 2008 senesindeki Kara Şövalye, Nolan’ın muazzam yönetiminin yanı sıra harika bir Joker betimiyle de hafızalardaki yerini almaktadır.

Heath Ledger, bu filmde hayat vermiş olduğu Joker karakteriyle Batman’in de önüne geçti ve Oscar töreninde de ‘’En iyi yardımcı erkek oyuncu’’ ödülüne layık görüldü. Ancak bu ödülün açıklanmasından kısa bir süre önce hayata gözlerini yuman genç oyuncu, hafızlarda bu rolü sayesinde kaldı. Ledger’ın ortaya çıkardığı bu performans sonradan Joker’i canlandıran Jared Leto’nun da altında ezilmesine sebebiyet verdiği için, her daim son zamanların en nitelikli Joker’i olarak Ledger’i hatırlamaya devam etmiş olacağız. Bunun yanı sıra Kara Şövalye’de önceki dönemlere oranla çok daha nitelikli bir Batman anlatısı ile karşılaşmış olacaksınız. Nolan kurmuş olduğu dünyayı o kadar etkin bir şekilde betimlemeyi başarıyor ki, her sahnesinde heyecan ve Gotham’ındaki karanlığı fazla fazla hissedebiliyorsunuz. Burada sinematografik açıdan da geniş bir kalite söz konusu. Bu işleyişi yakalamanızı sağlayan yönetmen Nolan, üçleme olarak şekillendirdiği serideki en nitelikli çıkarımı da Kara Şövalye ile sağlamış oluyor.

Her sahnesi ayrıca bir heyecan ve sinemasal anlamda muhteşem bir anlatıyla pekişen Kara Şövalye sahip olduğu geniş etkileşimini seyircisine doğrudan aktarmayı başaran güzide eserlerden birisi olarak kabul edilmektedir. Kara Şövayle izle ’nin oyuncu kadrosunda ise Ledger’in yanı sıra güçlü isimler de yer alıyor. Batman kompozisyonuyla dikkat çeken ve bu rol için 40 kilo alan Cristian Bale, gerçekten de hala son zamanların en başarılı Batman’i olarak kabul ediliyor. Bunun yanı sıra Oscarlı aktör Garry Oldman, yılların deneyimleri Micheal Ciane ile Morgan Freeman’ı da bu filmin içinde önemli konumlarda bulabilirsiniz. Sahne sahne heyecan ve çizgi roman dünyasının sunmuş olduğu müthiş anlatı sayesinde sizler Kara Şövalye filmi ile yepyeni bir Batman macerasının devamına tanıklık etmiş olacaksınız. Hepiniz için şimdiden sinema izle güzel bir seyirlik olmasını dileriz.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —