Tarih: 03.08.2012 15:53

Kaplan'dan hayvan ölümlerine sert açıklama!

Facebook Twitter Linked-in

Gebze İlçe Örgütü binasında Kirazpınar Mahallesi'ndeki dereden su içtikten sonra çok sayıda büyükbaş hayvanları telef olan Yılmaz ailesi ile basın karşısına çıkan CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, inceleme sonucu hazırlanan raporları değerlendirdi. “Burada yaşananlar çok vahim.  Buralar kaderine terk edilmiş ne yazık ki. Buradaki derelerin bir kısmı ishal edilse de bir dram söz konusu. Vatandaşlarımızın hayvanları ölüyor. Yarın bir gün daha büyük dramlar yaşanmasın.” dedi.  

 

 

"İNSANLAR RİSK ALTINDA"

 

Gebze ilçesinde dereden su içen büyükbaş hayvanların telef olmasıyla ilgili eline ulaşan raporları değerlendiren CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, sonuçların vahim olduğuna dikkat çekerek, "Bu hayvanların sütünü içen insanların vucuduna yüksek dozda demir, çinko ve kurşun girmiştir. Tedavisi mümkün olmayan hastalıklara yol açabilir" dedi.

 

 

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIM"

 

 

“Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanına sesleniyorum.” diyen Kaplan, “Bu bölgelerin atıklarının kontrolü ne derecede yapılıyor? Küçük sanayi sitesi ve çevresindeki derelerde daha büyük dramlar yaşanmaması adına nasıl çareler alınacak?” derken yetkilileri acilen göreve çağırdığını ve bu suların bir an önce kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Kaplan ayrıca bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağını ifade ederek bu dramın son bulmasını istedi.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —