Tarih: 20.04.2015 16:21

Kaplan’dan duygusal veda!

Facebook Twitter Linked-in

Diğer ilçe ziyaretlerinde olduğu gibi, ‘Önemli olan CHP iktidarı’ diyen Kaplan, “Partimin emrindeyim, Sandık başında görev yap derse yaparım. Makam sevdalısı değilim” diye konuştu.Zaman zaman gözleri dolan ve duygu dolu anlar yaşayan Milletvekili Kaplan’ın konuşmasını dinlemek için çok sayıda partili geldi.
 
4 yıllık milletvekilliği sürecinde hizmet etmek için çalıştığını vurgulayan Kaplan, “Sizlere layık olmaya çalıştım, yüzünüzü kara çıkaracak herhangi bir söylem ve davranışta bulunmamaya çalıştım. Yaşadığım kent ile ilgili sorunları TBMM ve kamuoyunda paylaştığımda sizlerden güç aldım. Sizlerin sesi, gözü ve kulağı olmaya çalıştım. TBMM’de, Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası ve Kocaeli hiçbir dönem bu kadar gündeme gelmemiştir.
 
İnsanların sevincinde, üzüntüsünde, tüm sorunlarına yardımcı olmaya çalıştım. Hiçbir siyasi ayrım yapmadım. CHP’ye oy versin ya da vermesin bu bölgede yaşayan insanların taleplerini mantık çerçevesince yardımcı olmaya çalıştım. 2011 öncesi vatandaşın algısı, ‘CHP milletvekilleri sadece seçimden seçime geliyor’ algısı vardı. Ben bu algıyı kırmaya çalıştım. Kocaeli’nin tüm ilçelerini her hafta gezmeye çalıştım.
 
Elbette 1 milyon 750 bin nüfuslu kentte herkese ulaşmak mümkün değil ama ben ve diğer milletvekili arkadaşlarım, bu algıyı kırdık. İktidar partisinin 7, bizim 3 milletvekilimiz var. Çıkın sokağa vatandaşla görüşün, bizim yarımız kadar vatandaşa dokunmadılar, gezmediler. Ben tek başıma genel kurulda 335 konuşma yaptım, 7 iktidar milletvekili toplam 70 konuşma yaptı. Ben 839 araştırma önergesi verdim, onların toplamı 27. Beni100 soru önergesi verdim, onlar 10 adet. Benim verdiğim kanun teklifi 54 kanun teklifi onların 14” diye konuştu.
 
Gözleri doldu
 
Milletvekilliği süresince çok yoğun bir çalışma dönemi geçirdiğini ifade eden Kaplan, “CHP’li milletvekilleri seçimden seçime geliyor’ algısını kırmak için çok çalıştık. Bu algıyı kırmak için ihmal ettiğim kişiler oldu, en çok ihmal ettiğim, sevgili eşim” diye konuştu. Kaplan’ın bu sırada gözleri dolduğu ve duygulu anlar yaşadığı görüldü. Konuşmasına birkaç saniye ara veren Kaplan, daha sonra güçlükle konuşmasını sürdürdü. Bu arada partililer Kaplan’ı ayakta alkışlayarak destek verdiler.
 
Hiçbir başarı cezasız kalmaz
 
Toplantıya İl Başkan Yardımcısı Nuri Kaymak, ilçe başkanı Yakup Yılmaz, meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. İlçe başkanı Yakup Yılmaz, Milletvekili Kaplan’a teşekkür ederken, “Türkiye’de hiçbir başarı cezasız kalmaz’ diyerek ironik bir açıklamada bulundu.
 
Toplantının ardından partililer Milletvekili Kaplan’a hem teşekkür hem de tebrik ettiler ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —