Tarih: 08.03.2012 11:50

Kaplan'dan basın toplantısı!

Facebook Twitter Linked-in

 

CHP Kocaeli Milletvekili M. Hilal Kaplan Dilovası’nda kurulması planlanan Kömürcüler OSB ile alakalı basın toplantısı düzenleyerek hükümete tepki gösterdi. Toplantıya CHP İlçe Başkanı İsmail Kaya’nın yanı sıra mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Kaplan yaptığı açıklamada, “Bizim birilerine karşı karalama kampanyası yapmak gibi bir derdimiz, düşüncemiz yok. 2002 yılına kadar her şey kötüydü, 2002 yılından sonra mı iyi oldu. 2000 yılından sonra yeni OSB’ler kurmak isteniyor. Bu halkla dalga geçmektir.”dedi.

 

“SANAYİYE KARŞI DEĞİLİZ”

 

Biz sanayiye karşı değiliz diyen CHP Kocaeli Milletvekili M. Hilal Kaplan, “Bizim sanayiye karşı olduğumuz söylenemez. Biz geleceğimize etki etmeyecek, geleceğimizi karartmayacak sanayiye karşı değiliz. Ama Kömürcüler OSB gibi bölgeye ciddi zararlar verecek OSB’lere karşı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ben bunun mücadelesini vereceğim. Parti ayırt etmeksizin kim bunun mücadelesini verirse de yanında olacağım.”dedi.

 

CEMİL YAMAN’A ÇAĞRI YAPTI

 

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman’a çağrıda bulunan Milletvekili Kaplan; “Bu konu çok sık gündeme geldi. Basından takip ettiğim kadarı ile Sayın Belediye Başkanı Cemil Yaman bir açıklama yapmış ve Kömürcüler OSB’nin kurulmaması için mücadele edeceğini söylemiş. Ne kadar gücü yeter bilmiyorum ama eğer bunun mücadelesini verirse ben Cemil Yaman’ın arkasında olacağım, destek vereceğim. Parti ayırt etmeksizin de bunun mücadelesini vermesini kendisinden Dilovası için istiyorum.”dedi.

 

DİLOVASI EN ZENGİN İLÇE

Konuşmasında Cemil Yaman’ı eleştiren CHP Kocaeli Milletvekili M. Hilal Kaplan; “Dilovası ülkemizin en çok milli gelirini alan ilçe, en zengin ilçe. Burada kişi başı gelir 18 bin dolara tekabül ediyor. Böyle zengin bir ilçe olacaksın, ama vatandaşa uygun yaşam alanı sağlamayacaksın. Tam tersine yaşam alanlarını kısıtlayacaksın.”dedi. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —