Tarih: 09.01.2012 12:43

Kaplan, tutuklu gençleri ziyaret etti

Facebook Twitter Linked-in

CHP Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, geçtiğimiz ay İzmit’te ‘Füze kalkanına’ karşı basın açıklaması düzenlemek isteyen ve polisten feci şekilde dayak yiyerek tutuklanan 12 üniversite genci ile Kandıra cezaevinde görüştü. Kaplan, hukukun ayaklar altına alındığını söyledi. Bu görüşmelerle ilgili izlenimlerini, CHP İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayan Kaplan, Adalet Bakanlığı’ndan aldığı özel izin ile gençlerle görüştüğünü belirterek, ““Gençler cezaevinde 15’er gün tek kişilik hücrelere konulmuş” dedi. Kaplan’ın basın toplantısına CHP Bilim Kurulu üyesi PM üyesi Ömer Kurtaş, il başkanı Yalçın Kuşkan’da hazır bulundu.

 

 

10 TUTUKLU ÖĞRENCİ KOCAELİ'NDEN

 

 

Kaplan, şöyle konuştu: ”12 gençten biri lise, biri yüksek lisans öğrenci diğer 10’u ise Kocaeli Üniversite öğrencisi. Bu gençler sadece toplumsal duyarlılıklarını demokratik şekilde dile getirdikleri sırada feci şekilde dayak yediler. Füze kakanına karşı sadece kamuoyunu bilgilendirmek istemişlerdi. Ateşli silah, patlayıcı ve kesici her hangi bir suç aleti kullanmadılar. Evlerinde yapılan aramalarda yasak yayın ve hiçbir suç unsuruna rastlanmamış. Bu gençler yıllar önce lağvedilmiş örgütlere üye oldukları gerekçesiyle ‘yasadığı örgüt üyeliği, örgüt propagandası, suçu ve suçluyu övme’ iddiasıyla tutuklandılar. Bu tutum ve uygulamalara ne yazık ki demokrasi diyemiyoruz. Bu tarz polis fezlekesi yönelimi ‘hukuksal’ sürecinin iktidarın tutumundan bağımsız olmadığına inanıyoruz. Bu baskı ve tehditlerin bir an önce ortadan kakması, uzun tutukluluk sürelerinin kaldırılarak gençlerimizin mahkemeye çıkarak serbest bırakılmalarını ve üniversite eğitimlerine devam etmelerini talep etmekteyiz."

 

 

 

"GENÇLERDEN BİRİSİ KARACİĞER HASTASI"

 

 

Görüştüğüm gençler içerisinde Necati Enden, ölümcül bir karaciğer hastası. Necati Enden adındaki bu gencimiz hastalığına rağmen 15 gün süreyle tek kişilik hücreye konulmuştur. Diğer gençlerimizin tamamı da ilk etapta 15’er gün hücre cezası verildikten sonra üçer kişilik koğuşlara yerleştirilmişler. Halen duruşma tarihleri belli değil, uzun bir tutukluluk dönemi olursa bu gençlerimizin tamamı okullarında dönem kaybına uğrayacaklardır.  Yasadığı hiç bir örgüt üyesi olmadıklarına rağmen yasadışı örgüt üyesi suçlarından yargılanacak olan 12 gencin isimleri şöyle; Doğan Canpolat, Ufuk Ceri, Tugay Çalışkan, Emre Genç, Yaşar Sönmez, Metin Kaya, Necati Enden, Musa Baş, Cihan Yolcu, Özgür Katırcıoğlu, İlke Başak Baydar, Mihrican Atalay. Bu gençlerin ne zaman mahkemeye çıkartılacakları ise henüz belli değil.

 

 

"HUKUK AYAKLAR ALTINDA"

 

 

AKP hukuku tamamen ayaklar atına almıştır. Cumhuriyet sürecinde biçimleri değiştirilmiş bir baskı unsuru hiçbir dönem bu olmamıştı. Özel yetkili Mahkemeler, özel yetkili savcı, gizli tanık, gizli duruşma gibi perde arkasındaki antidemokratik uygulamalar var. Suçlanan kişiler kendilerini nasıl savunacaklar, haklılıklarını nasıl kamuoyu ile paylaşacaklar” şeklinde ifade etti.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —