Tarih: 22.12.2011 10:54

Kaplan sert çıktı!

Facebook Twitter Linked-in

CHP Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, limanlara yapılması planlanan deniz dolgusu çalışmalarına müsaade etmeyeceğini belirterek, bunun için meclise önerge sunduğunu söyledi. Kaplan, doldurulması planlanan Körfez, Derince ve Dilovası’ndaki limanlar hakkında yaptığı değerlendirmede, “İlimizde 14 tane Sanayi Organize Bölgesi var. Bu sanayi bölgeleri yüzünden artık ilçelerdeki mahalleler kalkmaya başladı. Buradan soruyoruz. Sanayi sonradan geldiğine göre neden yaşam içine girdi. Neden mahalleler kalkmak zorunda kaldı. Neden sanayinin kurulması için hemen ruhsat veriliyor” dedi.  

 

 

"KOCAELİ HALKI MAĞDUR"

 

 

Açıklamasında tarıma da değinen CHP’lİ Vekil, “Tarım alanları vatandaşların elinden alınıyor, sanayicilere verilerek rant sağlanmaya çalışılıyor. 20 yıl sonra İzmit de Dilovası gibi sanayi kiri ile konuşulacak. İskele deniz olmasına rağmen vatandaşlar bunlarla buluşamıyor. Öte yandan deniz dolgusuyla ilgili mecliste ben önerge verdim. Deniz dolgusunun yapılmasına izin vermeyeceğim. Ruhsatlandırmada filan bakanlıklar ya da büyükşehir sorumlu olması lazım” dedi.  

 

 

"TREN SEFERLERİ DEVAM ETMELİ"

 

 

Tren seferlerinin durdurulmasına da değinen Kaplan, “Şimdi tren seferleri 30 ay boyunca durdurulması planlanıyor. Bunun mantıklı bir yanı yok. Tek hat devam etmeli. Yoğun olduğu yerde böyle bir şehirde gün içinde en az 2 bin 500 kişi yolculuk yapıyor. Bu yolcular için 50 otobüs Daha eklemek lazım” ifadelerine yer verdi. 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —