Tarih: 09.03.2012 13:51

Kaplan gündemi değerlendirdi!

Facebook Twitter Linked-in

CHP Gebze ilçe başkanı Sedat Tatar ile birlikte Gebze’de görev yapan yerel basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya gelen Kaplan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eğitimdeki 4+4+4 sistemi ile ilgili bir soruya Kaplan, “Bu konuda bir yasa teklifi verildi. Eğitim önemli bir konu. Hükümetler ve Milli Eğitim Bakanları değiştikçe müfredat değişiyor. Çocuklarımızın geleceği ve iyi bir nesil eğitimden geçer. Bu yasa teklifinin üniversiteler, akademisyenler, öğretmenler ve sivil toplum kuruluşları tarafından tartışılması gerekiyor. Bu uygulamanın çok olumsuz yönleri olacak. Bu yeni sisteme göre okula gitme yaşı 5 yaşına düşecek. 9 yaşında birinci aşamayı bitirecek olan çocuğun meslek seçimine yönelik kanaat vermesi gerekecek.  Pedagoglar, psikologlar, sosyologlar bunun mümkün olmadığını söylüyorlar. Bu yaşta bir çocuğun meslek seçimini yapması mümkün değil. Çocuklar çok olumsuz etkilenecekler. 8 yıllık kesintisiz eğitim, çocuk yaşta gelin olmanın, çocuk yaşta çalışmanın yasal olarak önüne geçiyordu şimdi ilk aşamadan sonra aileler ‘olanaksızlık’ gerekçesiyle çocuklarını okula göndermeyecekler” şeklinde yanıt verdi.

 

 

 

SEDAŞ’A HESAP SORMAYACAK MIYIZ?

 

 

Basın mensuplarının, Gebze bölgesinde çok fazla şikayet alan SEDAŞ hakkındaki bir soruya ise Kaplan şu yanıtı verdi:”SEDAŞ’ın bölgemizdeki elektrik kesintilerini her fırsatta ilgililere soruyoruz. SEDAŞ’ın elektrik kesintileri hem vatandaşı hem sanayicileri mağdur ediyor. Kesintilerin ne zaman yapılacağı ve kuruma iletişim konusunda sıkıntılar var. Biz bu sıkıntıları Enerji bakanına da ilettik ancak Enerji bakanının SEDAŞ’ı savunur noktaya geldiğini görüyoruz SEDAŞ özelleştirildi diye elektrik kesintileri konusunda hesap soramayacak mıyız? Hiçbir yasal dayanağı olmadığı halde kaçak elektriğin faturasını vatandaşın sırtına yıkıyorlar, mağdur insanların şikayetlerinin de elbette takipçisi olacağız. Özellikle yüksek gerilim hatlarının konulduğu yerler de büyük bir sorun.”

 

 

YATIRIM YAPILDI ANCAK YETERSİZ

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Anibal Kavşağı ve bazı eksik kalan projeleri hakkında kendisine görüşü sorulan Kaplan, “Kocaeli büyükşehir belediyesi, Gebze’nin büyükşehir sınırlarına dahil edildikten sonra çok fazla yatırım yapıldığını belirtiyor. Doğruluk payı var ancak 10-15 yıl hiç yatırım yapılmadığı için bu şekilde algılanıyor. 10-15 yılı karşılaştırdığınızda yapılan yatırım konusunda Gebze’nin yine aşağılarda olduğunu görürüz” yanıtını verdi.

 

 

 

GEBZE'YE ÜNİVERSİTE ŞART

 

 

Gebze’ye üniversite kurulması çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Kaplan, “Her iki partinin programında da üniversite kurulması var. İktidar partisi milletvekillerine, “Siz kanun teklifi verin, biz destekleyelim” dedik. Gerçi desteğimize bile gerek yok, çünkü sayısal çoğunluk var onlarda. Gebze’ye mutlaka bir üniversite kurulması gerekiyor. Ben, teknik üniversiteden yanayım ancak bunlar detaylar” diye konuştu.

 

 

KÖMÜRCÜLER OSB'NİN YERİ YANLIŞ

 

 

Kaplan, bir gün önce Dilovası’nda Kömürcüler OSB hakkında gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısını hatırlatan basın mensuplarına o konuyla ilgili olarak, “Dilovası’nda şehre temiz hava gelen tek yer de kirletilecek. Dilovası’na temiz hava akışını sağlayan tek yer kuzey kısmıdır. Ancak şimdi buraya kömürcüler OSB kurulması gündemde. Dilovası’nda yaşanan sorunların çözümü konusunda burada bulunan yerel yönetimlerle siyasi parti ayırt etmeksizin çalışmaya hazırım. Ancak yerel yöneticiler burada yaşanan sorunlara karşı duyarsız olurlarsa onlara şunu hatırlatmak isterim. Cemil Yaman bu halk seni seçti diye hatırlatmada bulunacağız. Dilovası Türkiye’de kişi başına düşen gelir bakımından en zengin yerlerin başında geliyor. Bu kadar fabrikanın olduğu ve bu kadar insanın yaşadığı bir yerde kültürel ve sosyal anlamda hiçbir aktivite yapılacak bir yer veya salon yok. Dilovası halkı bunların hiçbirini hak etmiyor.” dedi.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —