Tarih: 14.06.2012 15:50

Kapalı köy yolu isyan ettirtti!

Facebook Twitter Linked-in

Gebze ile Pelitli Köyü arasında bulunan GOSB yakınlarında bulunan güzergah bazı kişilerce kapatıldı. Yolun kapatılmasından ötürü  kent merkezinden  5 dakikada ulaşılabilecek köye varış süresi bazen 60 dakikaya çıkıyor. Köy sakinleri ise ise haykırıyor: “Yolumuzu açın”. Konu ile ilgili tek açıklama ise bir tabela. Tabelada ise sadece yolun kapalı olduğuna dair bilgi verilmiş. 

 

 

 

 

 

Pelitli ile Gebze arasında ulaşımı sağlayan karayolunun en kestirme bölümü olarak tarif edilen Gebze Pelitli Mezarlığı güzergah  yoğluiddialara göre bölgedeki bazı sanayiciler tarafından kapatıldı. Yolun kapatıldıktan sonra Gebze’ye ulaşım zorlaştı.  Bu yüzden Pelitli Köyü Caddesi kullanılıyor. Bu durum da ulaşımda gecikmelere neden oluyor. Gebze’ye  geliş gidişlerde o güzergah kullanılırsa 5 dakikada ulaşılıyor ama alternatif yolu kullanılırsa bu süre bazen 60 dakikaya kadar çıkabiliyor. Bu durum özellikle cenaze defin işlemleri sırasında sıkıntıya sebep oluyor. 

 

 

 

“KİMSE İLGİLENMEDİ”

 

 

 

Pelitli Köyü Muhtarı Fecri Elmas “Bu sıkıntımızı Gebze Belediyesine, Kaymakamlığa, Büyükşehir’e pek çok kurum ve kuruluşun bizzat en tepesindeki  yetkilisine ilettik. Ama şu ana kadar hiçbir şekilde ne çözen çözümü de bırakın ilgilenen var. Pelitli Köyü sakinleri bu sorunun bir an önce çözülmesini bunun için sanayicilerin kapattığı bu yolu açılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —