Tarih: 23.04.2014 15:56

Kanserintedavisi daha kolay olacak!

Facebook Twitter Linked-in

Robotik Onkoloji Merkezi'nde düzenlenen PET/BT cihazının tanıtım toplantısına, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt ile hastane çalışanları katıldı.

 

Nükleer Tıp Uzmanı Baran Yusufoğlu, cihazın temelde onkolojik görüntüleme için kanser hastalarında kullanıldığını belirterek, "Rize için bu cihazın önemi çok büyük. Buradaki kanser hastalarımız en yakın yer olan Trabzon'a gidiyorlardı. Daha sonra iki ya da üç ay sonraya gün alabiliyorlardı. Şuan biz hastalarımızın başvurdukları günden itibaren en geç beş günde bunu çekiyoruz ve raporlarını en kısa sürede veriyoruz. Bu tabi kanser hastası için çok önemli. Çünkü bir gün bile hasta için çok önemli olabiliyor" diye konuştu.

 

Cihazın üç haftadır kullanıldığını ve yaklaşık 100 hastada onkolojik görüntüleme yapıldığını vurgulayan Yusufoğlu, "Hastalarımıza başvuru yaptıktan sonra en geç beş günde randevu veriyoruz. Hastalarımıza çekime girmeden önce enjeksiyon tedavisi uyguluyoruz. Burada 45 ya da 50 dakika istirahat ettikten sonra Pozitron Emisyon Tomografisi odasına geliyorlar. Burada da yaklaşık 15 dakikalık bir çekimi yaptıktan sonra hastamızı evine gönderiyoruz" dedi.

 

Rektör Karaman ise üniversite ve hastaneye bağlı olarak hizmet vermeye başlayan Robotik Onkoloji Merkezi'nin son aylarda başarılı çalışmalara imza attığını ifade ederek, Rize'nin ihtiyacı olan cihazın gelmesiyle kentte önemli bir eksiğin giderildiğini söyledi. Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül de hastaların artık il dışına gitmesine gerek kalmadığını, teşhis ve tedavi olanaklarının Rize'ye kazandırıldığını kaydetti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —