Tarih: 05.05.2012 10:01

Kandıra’ya badem ve kayısı fidanı dikildi!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin her köşesini rengarenk yapmaya, yeşile boyamaya devam ediyor. Bu kapsamda Kandıra’ya Badem ve Kayısı Fidanı dikimi gerçekleştirildi.

 

 

 

YEŞİL ALAN 9 KAT ARTTI

 

 

Büyükşehir Park Bahçeler birimi 2004-2012 arası kişi başı ağaç miktarını 9 kat arttırdı. 2004 yılında 1 metrekare olan kişi başı yeşil alan miktarı 2012 yılı başında 9 metrekareye çıktı. Kocaeli’ de kentin her köşesine 5 milyondan fazla fidan dikildi.

 

 

 

FİDAN DİKİMİ İLGİ GÖRDÜ

 

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Belediyesi, TEMA VAKFI, KASİAD ve Sucuali Köyü Muhtarlığı ile ortaklaşa gerçekleştirilen Badem ve Kayısı Fidanı dikimi etkinliğine ilgi büyük oldu. Kocaeli Vali Yardımcıları Şükrü Çakır ve Erol Türkmen, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Kandıra İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Şakir Rahat, Kandıra Ziraat Odası Başkanı Kemalettin Er, Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız, TEMA Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol ve KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdulbaki Karaman ve köy muhtarları katıldı.

 

 

 

ÖRNEK ÇALIŞMA

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Kandıra Belediyesinin katkıları ile KASİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, TEMA Vakfı ve Sucuali Köyü Muhtarlığı ile işbirliği içerisinde yaklaşık 200 adet Badem ve Kayısı fidanı Kandıra’ya kazandırıldı. Örnek bir iş birliği yapan kurum ve kuruluşlar daha öncede ortaklaşa yaptıkları çalışmalar ile bir çok fidanı toprakla buluşturdu.

 

 

 

FİDAN EKİMİ SÜRSÜN

 

 

TEMA Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol, TEMA olarak Kandıra'da süregelen fidan dikim etkinliklerinin ekonomiye katkı sağlayacağını belirterek bu tür organizasyonların genişletilerek sürdürülmesi gerekliliğine değindi. Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan ise Kandıra'da yapılan çevre düzenlemelerinin hız kesmeden devam edeceğini belirterek canlılara doğal yaşam alanları sunabilmek için de çalıştıklarını belirterek Kandıra'da bu etkinliğin oluşmasında katkısı olan KASİAD yetkililerine katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —