Tarih: 04.05.2012 15:11

Kandıra'da tarihi cami restore edildi!

Facebook Twitter Linked-in

Törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal ve İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ve İstanbul Vakıflar Genel Müdürlüğü Avni Köse katıldı. 733 bin lira harcanarak restore edilen Orhan Camii’nde ilk namazı da protokol kıldı.

 

 

 

 

14’üncü yüzyılda yapılan ve birkaç kez restore edilen Orhan Gazi Camii’nin açılış töreninde konuşan Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, vatandaşların talepleri doğrultusunda caminin restorasyonunu tamamladıklarını söyledi. Kandıra’nın tarihsel ve kültürel açıdan önemine vurgu yapan Kan, herkese tarihe sahip çıkması konusunda çağrıda bulundu. Kan’ın ardından konuşan Kaymakam Hamza Erkal, Orhan Gazi Camii’nin Kandıra’nın sembol eseri olduğunu kaydederek, Kandıra’nın Rumeli’ye ve İstanbul’un fethine açılan bir kapı olduğunu söyledi.

 

 

 

Kandıra’nın Kocaeli’nin en güzel ilçelerinden biri olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kandıra bizim gözbebeğimiz, önem veriyoruz” dedi. “Kandıra’yı masaya yatıyoruz, ameliyat ediyoruz. Altyapı çalışmalarımız yaz sonuna bitecek ardından da üst yapı çalışmalarına başlayacağız” dedi. Orhan Gazi Camii’nin harap bir halde olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, “Hepimiz bu camiyi dert edindik ve çalışmalara başladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —