Tarih: 19.11.2011 11:52

'Kandil'i buradan uyarıyorum'

Facebook Twitter Linked-in

Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan PKK'ya talimat verdiğinin belgesi, Siirt Pervari'de 19 Ağustos'ta ölü ele geçirilen Zerdeşt kod adlı Ali Gezer'in cebinden çıktı.

 

Yapılan incelemede, Öcalan'ın PKK'ya yazdığı orijinal el yazısı mektubun, 27 Temmuz'da avukatları aracılığıyla açıklamalarının sansürsüz şekli olduğu ortaya çıktı. Mektupta, Öcalan'ın PKK'ya, "Gerillacılık oynamasınlar, aktif savunma. Pasif savunmayı artık bıraksınlar" talimatının yer aldığı görüldü. Başbakan Erdoğan'ın masasına gelen mektubun ardından toplanan devletin zirvesinde, Öcalan'ın PKK'ya talimatların yer aldığı mektup, avukatlarıyla görüşme yasağının gelmesine neden oldu.

 

 

 

TALİMAT MEKTUPLA VERİLDİ

 

Başbakan Erdoğan'ın "Öcalan İmralı'dan PKK'ya talimatlar verdiği için görüşmeleri yasaklandı" açıklamasının perde arkasındaki bilgilere ulaştı. Öcalan'ın son açıklaması olarak bilinen 27 Temmuz 2011'de avukatları ile yaptığı görüşmenin tamamının notları Pervari'de şehre saldıran üst düzey yönetici bir PKK'lı teröristtin cebinden çıkması devletin zirvesini harekete geçirdiği öğrenildi. Öcalan'ın görüşmesinden 23 gün sonra Pervari'de karakola saldırı düzenleyen sözde botan eyalet sorumlusu Ali Gezer isimli teröristin cebinden, Öcalan'ın en son kaleme aldığı mektubun çıkması üzerine güvenlik güçleri devletin zirvesini haberdar etti. Bunun üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletilen kritik bilginin ardından kısa bir süre sonra, devletin zirvesinde bir dizi görüşme gerçekleştirildi. Görüşmenin sonucunda Öcalan'ın teröristlere mektupla eylem yapması talimatları verdiği anlaşılmış oldu. Bunun neticesinde de Öcalan'ın bundan sonra avukatlarıyla görüşmelerine şerh koyulduğu öğrenildi.

 

 

 

EYLEMSİZLİĞİ BİTİRİN TALİMATI

 

 Öcalan'ın, PKK'nın eylemsizlik kararını bitirdiği 15 Temmuz tarihine yakın günlerde yazdığı 10 sayfalık mektupta, PKK'ya ve KCK'ya verdiği talimatlar göze çarpıyor. Öcalan'ın mektubunda, Kandil'i ve KCK'yı pasif davranmak ve eylem yapmamaktan dolayı sıkça eleştirmesi göze çarpıyor. Öcalan sürükle 'sözün bittiği yerdeyiz' gibi ifadelerle silahlı olarak mücadele için çağrı yapıyor. Öcalan mektubunda, PKK'ya saldırı talimatı şöyle veriyor: "Kandili buradan uyarıyorum. Gerillacılık oynamasınlar, aktif savunma. Pasif savunmayı artık bıraksınlar."

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —