Tarih: 21.06.2014 13:07

Kan bağışı Çayırova’da devam ediyor!

Facebook Twitter Linked-in

Anadolu Sağlık Merkezi, 14 Haziran Dünya Kan Bağışçısı Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. 13 Haziran’da Anadolu Sağlık Merkezi’nde düzenlenen bilimsel etkinlikte Anadolu Sağlık Merkezi Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Salih Türkoğlu ve Türk Kan Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bayık başta olmak üzere pek çok önemli bilim adamı kan bağışının önemine dikkat çekti. Aynı gün Türk Kızılayı Çayırova Şubesi ve İzmit Kan Merkezi ile kan bağışının öneminin anlatıldığı “1 Damla Kan 3 Can Demektir” konferansı da gerçekleştirildi.

 

Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta Türk Kızılay’ı Çayırova Şube Başkanı Halil Keskinoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan programda İzmit Kan Merkezi Vekil Müdürü Dr. Bekir Sami İlter Kocaeli genelinde gerçekleştirilen çalışmalara dikkat çekti. Anadolu Sağlık Merkezi Hematoloji Uzmanı Dr. Demet Çekdemir ise kemik iliği nakli süreçlerine, kan ve kan ürünleri ihtiyaçlarının önemine dikkat çekti. Anadolu Sağlık Merkezi’nde ilik nakli gerçekleştirilen ve tedavisi devam eden bir hasta da ilik nakli sürecini ve kan ihtiyacının kemik iliği olmuş hastalarda ne kadar önemli olduğunu anlattı.  Çayırova halkı tarafından büyük ilgi gören program plaket ve madalya töreniyle sona erdi.

 

Dünya Kan Bağışçısı Günü etkinlikleri 20-21-22 Haziran tarihlerinde de Çayırova’da ortaklaşa kan bağışı kampanyası ile devam ediyor. Kızılay çadırı ve tırının olacağı etkinlikte bir sağlık ekibi kan bağışı yapmak isteyen ve bağış yapmaya tıbben uygun olan vatandaşlarımızdan kan alacak. Anadolu Sağlık Merkezi ise kemik iliği nakli ve kan bağışı konusunda bilgi verecek. Çayırova, Fatih Caddesi Akbank karşısında gerçekleşecek olan etkinlik 13.00-20.00 saatlerinde.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —