Tarih: 28.04.2015 17:37

Kamyoncular kontak kapattı

Facebook Twitter Linked-in

Bir araya gelen yaklaşık 150 kamyoncu; başta motorin fiyatlarının pahalılığı, zamlar, dijital takograf fiyatları, K-1 belge ücretinin yüksekliği ve HGS cezalarını protesto ederek Marmara Nakliyeciler Terminali giriş ve çıkışına kamyonlarını çekip, yarım saatliğine kontak kapatarak protestoda bulundu.

KAMYONCU DERT KÜPÜ

Yaklaşık 10 yıldır kamyonculuk yaptığını söyleyen Erkan Gün, "Ne yapsın kamyoncu yapacak başka bir şeyi yok. Ekonomik şartlar nedeniyle birçok kamyoncu lastiğini değiştiremiyor ve Allah'a emanet gidiyor. 4 kamyonum var ama cebimde 5 lira param var. Her tarafım borç. Yaklaşık 15 yıldır kamyonculuk yaptığını söyleyen Abdülkadir Ağış: "Benim kamyonum yaklaşık 35 bin lira ediyor.

Kamyoncunun uçan kuşa borcu olmuş. Kredi kartı ve tüm borçlarım 55 bin lira tutuyor ve ödeyemiyorum. Mazotçuya borç yaptım benden para istiyor. Borçlardan dayanacak gücüm kalmadı. Kamyoncu Sinan Damar, "Ben yaklaşık 8 yıldır kamyonculuk yapıyorum.

Ulaştırma Bakanlığı'nın bir şekilde nakliye sektörüyle alakalı tonaj bazında kilometre başına fiyat getirmesi gerekiyor. Takografın fiyatı 2 bin lira. Her türlü belge bizden isteniyor. Her 10 kilometrede bir denetleme istasyonları var. İnanılmaz cezalar yiyoruz. En uzak memleket Kars. Kars'a mal indirdiğimiz de bize kalan para ya 100 ya da 200 lira. Nakliyeci büyük para kazanıyor, biz sürünüyoruz." dediler.

Marmara Nakliyeciler Terminali giriş ve çıkışını ulaşıma yaklaşık yarım saat kapatan kamyoncular daha kamyonlarını çekerek ulaşımı yeniden açtı.

BÜŞRA KAYA

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —