Kamuda çalışan 60 yaş ve üzerinde olanlar idari izinli sayılacak

Kamuda çalışan 60 yaş ve üzerinde olanlar idari izinli sayılacak

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Kovid-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler ile Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında (Sağlık Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç) çalışan yönetici kadro ve pozisyonunda bulunanlar hariç, 60 yaş ve üzerinde olanlar ile kronik hastalığı bulunanlar, idari izinli sayılacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla "COVID-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler" ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı.

Genelgeye göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele amacıyla yürürlüğe konulan 13 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu Görevlilerinin Yurt Dışına Çıkış İzni" konulu Genelge ile 22 Mart'ta Mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik İlave Tedbirler" konulu Genelge 1 Haziran'da yürürlükten kaldırılacak.

Ancak çalıştırılma biçimlerine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında (Sağlık Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç) çalışan yönetici kadro ve pozisyonunda bulunanlar hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar, idari izinli sayılacak.

İdari izinli sayılanlar, bu sürede görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacak. Bunların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı kalacak. Bu personel amirinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağırıldıkları anda görevlerine dönecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarınca bu süreçte tüm personelin maske kullanması, çalışma mekanları, yemekhane, servisler ve sosyal alanlarda gerekli mesafenin ayarlanması, bu mahaller ile kamuda kullanılan araçlarda dezenfekte işleminin yapılması hususunda gerekli tedbirler alınacak.     

AA



TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kore Cumhuriyeti Ulusal Meclisi Başkanı Woo Wonshik ile görüştü

Koyun otlatma cinayetinin şüphelileri baba-oğul yakalandı

Avrupalı çiftçiler, Brüksel’de sokakları traktörlerle kapattı

Ünlü isimler Adli Tıp Kurumu’nda kan ve saç örneği verdi

Hafif ticari aracın çarptığı yaya hayatını kaybetti

Çakmağı doldururken hem kendini hem de evi yaktı

Recep Uçar: "Momentum yakaladık"

Germencik’te liseli gençler polisliği tanıdı

Alanya’da farklı ülkelerden 20 kişi İslamiyet’i seçti

Giannis Papanikolaou: "Rize’de bir kale oluşturmamız gerekiyor"

TBB’den Kırıkkale Belediyesi’ne 8 milyon liralık ekskavatör hibesi

Kartepe’ye yeni sağlık yatırımları

Başkan Vekili Özdemir: "Finike’nin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımızı yapıyoruz"

Hamas siyasi lideri Kemal Ebu Avn: "İsrail’in hedefi sadece Gazze değil"

Öğrenci yurtlarında bulunan kantin, mutfak ve lokantalar denetlendi

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ünsal Bahçeci son yolculuğuna uğurlandı

Çorum Belediyesi bu yıl 222 aileye ev temizliği hizmeti sundu

Alevlere teslim olan kulübe küle döndü

“Masalın Sesi: Çocuklar İçin Başlıyor” projesinin ilk gösterimi yapıldı; Gebzeli çocuklar radyo tiyatrosuyla tanıştı

Kartepe Teleferik’te otopark hamlesi tamam

Hamidiye’de 31. Kestane Festivali Coşkusu Yaşandı

Encümende yılbaşı öncesinde işletmeler için önemli karar; İşletmeler 03.30’a kadar açık kalacak

Çayırova Belediyesi, Finalspor’u mağlup etti

Gaziantep’te 16 öğrenci icazet merasiminde hafızlık belgelerini aldı

Görmek Lazım ile Alışverişin Yeni Yüzü

“Kocaeli Akvaryumu” turizmin cazibe merkezi olacak

Bitlis’te otomobil ile motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 1 yaralı

Sındırgı’da dev sazan balığı yakalandı

Denizli’den Ankara’ya seslenen Hisarcıklıoğlu üyelerinin KDV alacağını istedi

Salihli’de ikamete uyuşturucu operasyonu

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.