Kahramanmaraş'taki darbe girişimi davasında karar

Kahramanmaraş

FETÖ'nün darbe girişimine yönelik Kahramanmaraş'ta yaşanan eylemlere ilişkin 25 sanığın yargılandığı davada, dönemin Elbistan İlçe Jandarma Komutanı Ferhat Karaderi müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kahramanmaraş'ta yaşanan eylemlere ilişkin 25 sanığın yargılandığı davada, dönemin Elbistan İlçe Jandarma Komutanı Ferhat Karaderi'ye müebbet hapis cezası verildi.

Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve gece geç saatlere kadar devam eden duruşmaya, dönemin Elbistan İlçe Jandarma Komutanı tutuklu sanık Ferhat Karaderi ile tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Akşam saatlerinde verilen aranın ardından sanıklar ile avukatları savunmalarını tamamladı. Daha sonra ise mahkeme heyeti yaklaşık 2 saat süren müzakere sonucu kararını açıkladı.

Ferhat Karaderi'yi "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan müebbet hapis cezasına çarptıran heyet, tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Heyet, sanıklar Celal Bayar, Şakir Korkmaz ve Uğur Çetin Çelik'i de "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanıklar Abdurrahman Yılmaz, Adem Yüksel ve Mahmut Al'a da "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, etkin pişmanlık kapsamında verdiği bilgiler nedeniyle indirim uygulayarak 2 yıl 6'şar ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verdi.

Heyet, 18 sanığın ise delil yetersizliğinden beraatine hükmetti.

AA



Uyuşturucu taciri köydeki evinde suçüstü yakalandı

İş Bankası’ndan Microsoft ve Logosoft ile iş birliği

Çorum’da otomobil tıra çarptı: 1 ölü

Bozdoğan’da minikler ekmek yapmasını öğrendi

İşçi servisi tıra arkadan çarptı: Çok sayıda yaralı var

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk

Serbest piyasada döviz fiyatları

İskenderun’da klima motoruna dolaşan kuş kurtarıldı

Erzurum’da girişimcilik ekosistemine güçlü destek

Robotik cerrahi genel cerrahide oyunun kurallarını değiştiriyor

Başakşehir’de çocuk kavgası kamerada

Depreme müşterisinin saçını yıkarken yakalanan kuaförün ustalığını konuşturduğu anlar kamerada

Elazığ’da trafik kazası: 1 yaralı

Herkes "öldü" sandı, 11 gün komada kaldı hayata tutundu

Şırnak’ta 6 kilo 200 gram skunk ele geçirildi

Osmaniyeli öğretmenin babaevi, ahşap atölyesi oldu

Erzincan Garı, Çin İpek Demiryolu Hattının stratejik merkezi

Hakkari’de MR cihazı hizmete alındı

Başkan Aksun, ERMEK kurslarında incelemelerde bulundu

Kent Konseyi’nden Emniyet Müdürü Karaburun’a hayırlı olsun ziyareti

Erikdibi Göleti inşaatında çalışmalar sürüyor

Erzurum Kızılay’a üç ödül

Van’da yoğun kar yağışı: Uçak seferleri rötar yaptı

Denizlerdeki hayalet ağlar temizleniyor

Hatay’da düzensiz göçmen operasyonu: 8 göçmen yakalandı, 1 organizatör tutuklandı

Aydın Yükseköğretim Tanıtım Günleri yoğun katılımla başladı

"Misafirim Kaymakamım" projesi Bozdoğan’da uygulanıyor

Jandarma tarlada 5 bin 488 adet sentetik hap ele geçirdi

Eskişehir’e uyuşturucu getirmek isteyen şüpheliler jandarma tarafından yakalandı

Tekirdağ’da kaza anı araç kamerasında: Park halindeki otomobili biçti

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.