Tarih: 17.01.2013 11:09

“Kahramanlarımıza mezara kadar sahip çıkacağız”

Facebook Twitter Linked-in

CHP İzmitİlçe Başkanı Selman Yıldırım, Milli Mücadele yıllarında Kocaeli Bölgesi'nde kurtuluş hareketini örgütleyen ve başarılı bir mücadele veren, İzmit'te adını taşıyan bir semt de bulunan Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Yahya Kaptan'ın heykelinin 1995 yılında CHP’li belediye tarafından bir süre önce aramızdan ayrılan İzmitli HeykeltıraşSanatçısı Mahir İrfan Benli’ye yaptırılarak Süleyman Demirel Kültür Mekezi’nin önüne 18 yıl önce dikildiğini, AKP’li İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın kentten bihaber olduğunu dile getirdi. 

İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Özen, İzmit İlçe Kadın Kolu Başkanı Hale Meriç ve yönetimleri ile İzmit ilçe yöneticileriyle beraber basın mensuplarına Yahya Kaptan heykelinin bulunduğu Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nin önünde açıklamada bulunan Yıldırım, “Kentine, bölgesine hakim bir belediye başkanı beklerdik. Bulunduğumuz noktadan 500 metre arkada bir heykeli yaptıran, mevcut heykelin varlığından bile haberi olmayan bir belediye başkanı ve yönetimiyle karşı karşıyayız. Kuva-i Milliye ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarına CHP’nin sahip çıkması gerekiyorşeklinde bir algı oluşturmaya çalışıyorlar ama biz zaten sahip çıkıyoruz. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın. Cumhuriyet kahramanlarına sahip çıkmak ve değer vermek bizim en temel görevlerimizden biri” şeklinde konuştu.

 

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın farklı bir algıyaratmaya çalıştığının altını çizen Yıldırım, “Yahyakaptan’da var olan bir durumu yok sayarak yeni bir heykel yapmış. O heykele ödenen parayla başka bir çalışma da yapılabilirdi. Söyledikleri bir belediye başkanına yakışır bir açıklama değil. Daha önce yapılan hizmeti yok sayarak değerlendirme yapması İzmit gibi özel, ilerici, Atatürk değerlerine sahip bir insanların yaşadığı bölgede böylesine bir açıklama yapmayı bir belediye başkanına yakıştıramadım. Ama Cumhuriyet değerini hatırlamasını da anormal bir durum olarak karşılamıyorum. Tamamen kötü niyetle yorum yapmak istemiyorum. Bizim Cumhuriyete, Atatürk’e, silah arkadaşlarına bağlılığımız, cephede vatanı savunmuş karamanlarımıza sahip çıkmamız pazara kadar değil mezara kadar sürecektir” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —