Tarih: 19.04.2012 10:28

Kahraman güvenlikçiye Başkan'dan ödül!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Marina’da boğulmak üzere olan bir genci kurtaran kahraman güvenlik görevlisini ödüllendirdi. Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir’in güvenlik görevlisi Erdoğan Salman’ı tebrik ederek, yarım maaşla taltif etti.

 

 

 

HİÇ DÜŞÜNMEDEN SUYA ATLADI

 

 

Büyükşehir Belediyesi’nin Marina bölgesinde görev yapan güvenlik personeli Erdoğan Salman, geçtiğimiz günlerde gece vardiyasında bir telsiz anonsu aldı. Anonsta Marina’nın yeni yapılan otopark bölümünün deniz tarafında bir kişinin intihar etmek amacıyla suya atladığı ifade ediliyordu. Hızla olay yerine intikal eden Salman, denizde bir kişinin çırpınmakta olduğunu gördü. Hiç düşünmeden suya atlayan kahraman güvenlikçi, ayaklarının sert kayalarda yaralanması pahasına intihar etmek isteyen genci kurtardı.

 

 

 

BORÇ NEDENİYLE İNTİHAR GİRİŞİMİ

 

 

Heyecanlı anların ardından üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen 22-23 yaşlarındaki gencin, 500-1.000 TL dolayındaki borcu nedeniyle hayatına son vermek istediği ifade edildi. Genç şahıs, olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılırken, güvenlikçi Salman da tekrar görevinin başına döndü. Üstelik bu olay, güvenlikçi Erdoğan Salman’ın başına ilk kez gelmiyordu, birkaç yıl önce yine Marina’ da intihar etmek isteyen bir vatandaşı kurtarmıştı.

 

 

 

PLAKET VE YARIM MAAŞ

 

 

Olayı haber alan Başkan Karaosmanoğlu ise, cesareti ve duyarlılığından dolayı Salman’ın ödüllendirilmesi talimatını verdi. Başkan Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu ve Zabıta Daire Başkanı Saadettin Özalay ile birlikte kendisini ziyaret eden güvenlikçi Salman’ı plaketle ödüllendirdi. Başkan Karaosmanoğlu, ayrıca güvenlikçi Salman’ın yarım maaşla taltif edilmesi talimatını da verdi.

 

 

 

HERKESE ÖRNEK OLMALI

 

 

Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür eden Salman, olay gecesi yaşananları aynı heyecanla anlattı. Salman’ı bir kez daha kutlayan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Seni cesaretin ve duyarlılığın için tebrik ediyorum. Bu davranışının herkese örnek olması gerektiğini düşünüyorum’’ dedi. 

 

 

 

BAŞKAN BORCU KAPATTI

 

 

Öte yandan ailesiyle birlikte Kocaeli dışından gelen ve ilimizde okumaya başlayan, kredi kartı borcu nedeniyle intihar etmeye kalkan gencin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Ayrıca söz konusu gencin kredi kartı borcunun Başkan Karaosmanoğlu tarafından şahsen kapatıldığı da ifade edildi. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —