Tarih: 09.03.2013 16:37

“Kadınların savunucusu CHP’dir”

Facebook Twitter Linked-in

Güneş, “Kadın haklarının  en büyük savunucusu CHP’dir” dediCHP’li bayanlarla kahvaltıda buluşan Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş önümüzde ki seçimlerde kadınların ön plana çıkması gerektiğini belirterek adaylık çağrısında bulundu. “Yeni Leyla Atakanlar istiyoruz.” Dedi.

 

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle CHP’li bayanlar ile Holiday INN Otel’de kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar ve Dilovası İlçe Başkanı İsmail kaya ile kadın kolları üyeleri de katıldı. Güneş 8 Mart’ın önemi ve CHP’nin kadınlara yönelik politikasına değindi. Güneş kadınların önümüzde ki yerel seçimlerde daha etkin olmasını ve adaylık başvurularında bulunmalarını istedi.

 

Kahvaltıda konuşan Milletvekili Güneş; “Partimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’de birçok batı ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesini sağlamıştır... Kadın Haklarının en samimi savunucuları dünyada Sosyal Demokratlar, Türkiye’de ise CHP’dir. Sosyal Demokrat bir parti olarak CHP Türkiye’de Kadın Haklarının en öncü savunucusu olmaya devam edecektir. Biz bundan 45 yıl önce İzmit’te Leyla Atakan gibi bir kadını belediye başkanı yapan bir partiyiz. CHP açısından Kocaeli de bu manada çok önemlidir” dedi.CHP parti meclisindeki kadın kotasının arttırılması için mücadele verdiğini de söyleyen Hurşit Güneş, bunun son yerel seçimlerde de uygulanmasının mutluluk verici olduğuna dikkat çekti.

 

CHP’nin son tüzük kurultayında kadın kotasını %33’e çıkararak kadına gerekli değeri verdiğini gösterdiğini belirten Güneş, buna rağmen bu durumun yeterli olmadığını söyledi. Türkiye’de kadına en fazla değeri CHP’nin verdiğini ifade eden Güneş, kadınların çok çalışmasını değil seçimlerde öne çıkmasını istediklerini söyledi. Kadınların aday olabilmesi için öncelikle aday adayı olması gerektiğini dile getiren Güneş, kadın temsilinin artması gerektiğini belirtti.Hükümetin kadınlar üzerinden yaptığı politikalara da değinen CHP Genel başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, “Başbakan Erdoğan Suriye’ye demo5krasi getirmeye çalışırken yandaşı olduğu Suudi Arabistan ve Katar’da kadınların araba bile kullanmasının yasak olmasından hiç bahsetmiyor. Kadına sadece anne olarak bakmak da doğru değildir, kadın aynı zamanda çalışan, üreten, uğraş veren, seçen ve seçilen bir varlıktır. En fazla kadın erkek eşitliği CHP içerisinde vardır ve diğer partilerin hiç birisi bu konuda samimi değildir. Kocaeli’de bir kadın belediye başkan adayı göstermek için çok sayıda kadının aday adayı olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —