Tarih: 25.03.2020 11:23

Kadınlarda Bağışıklık Sistemini Güçlendirme Yolları

Facebook Twitter Linked-in

 

Özellikle de kadınlar bu konuda alacakları tedbirler ile virüse yakalanma olasılığını düşürebilir. Stresli yaşam ve soğuk hava gibi faktörlerin yanı sıra bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olan düzensiz beslenme konusunda sık sık uyarılar yapan uzmanların birtakım tavsiyeleri de bulunuyor.

Bağışıklık Sistemi ve Stres İlişkisi

Stres faktörü üzerinde yapılan araştırmalarda bağışıklık sistemini olumsuz olarak etkilediği görülmüştür. Yani bağışıklık sistemi sadece virüsler nedeniyle değil, duygularımızla yönettiğimiz düşüncelerimiz sebebiyle de olumsuz yönde etkilenmektedir. Örnek olarak stresli durumlarda yaşanan uykusuzluk ya da vücutta çıkan sivilceler, bu faktörün bağışıklık üzerinde ne kadar etkili olduğunu göstermektedir.

Sık Sık Hastalanmak

Kadınlar bazı zamanlarda sık sık hastalanabilir. Bu durumda da bağışıklık sisteminin zayıflığından söz edilebilir. Yaşam tarzının düzeltilmesi ve sağlıklı beslenme programlarına başlanılması aslında bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bununla beraber bol bol meyve ve sebze tüketmek de kadınlar için bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolları arasındadır.

Kullanılan İlaçlar

Birtakım ilaçlar bağışıklık sistemini zayıflatmaktadır. Kalp damar ilaçları, diyabet ve karaciğer ilaçları bu konuda en önemli etkenlerdir. Ayrıca kortizon ilaçlarının da bağışıklık üzerinde olumsuz etkiler yarattığı bilinmektedir.

Bağışıklık Sistemini Korumak için Öneriler

Bağışıklık sisteminin korunması için ellerin bol su ve sabun ile yıkanması gerekir. Bu durum kişisel temizliğin en önemli kuralıdır. Ayrıca meyve ve sebzeler yıkandıktan tüketilmeli ve günlük sıvı ihtiyacı da su tüketerek karşılanmalıdır.

Günlük besin tüketimine de dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca taze gıdalarla beraber pastörize edilmiş uzun ömürlü sütlerin tüketilmesi önemlidir. Yumurta ve et tüketimi yaparken iyi pişirilmeli, kaliteli uyku düzenli oluşturulmalı ve düzenli egzersizler yaparak bağışıklık sistemi korunmalıdır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —