Tarih: 25.11.2016 22:47

Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü

Facebook Twitter Linked-in

Yürüyüş boyunca slogan atıp, düdük çalan kadınlar eylem sonunda kısa bir performans sergileyerek uğradıkları şiddeti canlandırdı.

Tünel Meydanı'nda saat 19.00'da, 25 Kasım Kadın Platformu öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, üzerinde 'Hayatlarımız için erkek devlet şiddetine karşı herhalde direniyoruz' yazılı pankart açarak Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca, kadına yönelik şiddete karşı slogan atan kadınlar, sık sık düdük çaldı. Yürüyüşün ardından Galatasaray Meydanı'nda hem Türkçe hem de Kürtçe olarak basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, "Biz kadınlar olarak erkek-devlet şiddetine karşı; hayatımıza, bedenimize, kimliğimize sahip çıkmak için 'her halde direniş' diyoruz. Özgür ve eşit haklar ile var olmamıza tahammül edemeyen erkek egemen sistemin bizzat devlet tarafından biz kadınlara dayatıldığı; onlarca yıl verilen mücadeleler sonucu elde ettiğimiz bütün kazanımlarımızın ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bu günlerde; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü'nde, dünyanın dört bir yanında ayağa kalkan kadınlarla beraber isyanımızı büyütüyoruz. İktidar ve güç uğruna yürütülen savaş ve şiddetin sınırının olmadığını görüyoruz. Şiddetin yol açtığı tahribatı bedenimizde, evimizde, sokağımızda, iş yerimizde, ilişkilerimizde, ülke sınırlarının içinde ve ötesinde; kısacası hayatımızın her alanında hissediyoruz. Biz kadınlar ve translar, bırakın politika yapmayı, kendimize sadece gündelik hayatımızı sürdürmeye çalışırken buluyor ve bunun için de ayrı bir mücadele veriyoruz. Sadece basına yansıyan haberlerden bildiğimiz kadarıyla, 2016'nın ilk 10 ayında erkekler en az 220 kadın öldürdü, 352 kız çocuğunu cinsel olarak istismar etti. ve yalnızca bir ayda işsiz bırakılan kadın sayısı 13 bini aşmış durumda" denildi.

Basın açıklamasının ardından bir grup kadın, kısa bir performans sergileyerek, erkek şiddeti ve cinayetleri canlandırdı. Gösterinin ardından eylem sona erdirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —