Tarih: 13.10.2014 10:34

Kadınlar Kobane için yürüyecek

Facebook Twitter Linked-in

Kobane Direnişi’ni selamlamak için yapılacağı açıklanan yürüyüşü duyurmak için yapılan basın açıklamasını okuyan Tüm Bel-Sen Kadın Sekreteri Fadime Günsel, “Pazar günü saat 20.00’de Kobane Direnişi’ni selamlayacağımız Meşaleli Kadın Yürüyüşü’ne tüm kadınlarımızı davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Masa açılacak

 

Yürüyüşün dışında savaş mağdurlarıyla dayanışma amacıyla cumartesi günü Cumhuriyet Parkı’nda 13.00-20.00 saatleri arasında masa açacaklarını da duyuran Günsel, “Kobane’de yaşanan savaş halkların ve kadınların özgürlük mücadelesi ile Ortadoğu’da özgürlükleri her ne pahasına olursa olsun yok etmeye çalışanların eli kanlı maşası İŞİD çetesi arasındadır. Kobane İŞİD saldırısına karşı direniyor. Ve bizler biliyoruz ki savaşlarda en mağdur olan ve savaş ganimeti olarak görülen biz, kadınlar ve çocuklardır” dedi.

 

Malzeme listesi

 

Açılacak olan yardımlaşma masası için halktan savaş mağduru insanlara ulaştırmak üzere yardım malzemesi getirmelerini isteyen Fadime Günsel, “Unutmayın ki, sakladığın değil paylaştığın senindir” diye konuştu. Kocaeli Kadın Platformu, açılacak olan masaya şu yardım malzemelerinin ulaştırılmasını istedi: Kadın pedi, çocuk bezi, ilaç, battaniye, kışlık giyim, temizlik malzemeleri ve kuru gıda.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —