Tarih: 06.03.2018 18:35

Kadınlar için “Amazon Çarşısı” kurulacak

Facebook Twitter Linked-in

Samsun Valiliği İl İstihdam Kurulu ve Samsun Büyükşehir Belediyesi desteğiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Samsun’da Amazon Çarşısı kurulacak. 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, günün anlam ve önemine uygun olarak emekçi, üreten, markalaşma yönünde olan kadınların emeklerinin pazarla buluşarak tanınması amacıyla, 8-9-10 Mart tarihlerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonunda, “Samsun Amazon Çarşı” adıyla bir etkinlik düzenlenecek. 

Düzenlenecek olan etkinlikle ilgili açıklama yapan Samsun Valiliği Yerel Eşitlik Birimi Sorumlusu Hicran Kınık, “Samsun İl Kadın Hakları Koordinasyonları Kurulu 2011 yılından beri kadınlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Amacımız, kadınların ve kız çocuklarının yaşam kalitesini yükseltmek. Her yıl kadınlar gününde bir araya gelerek bir konsept belirliyoruz. Bu yıl ise kadın emeğinin görünür hale getirilmesi ve kadın girişimciliğinin desteklenmesi adına bir Samsun Amazon Çarşısı kurulmasına karar verdik. Bu çarşının temel amacı, yenilikçi iş modellerinin yaygınlaşması ve kadın emeğinin görünür hale getirilmesidir. Bu çalışmada yaklaşık olarak 2 aylık bir emeğimiz var. Bu çarşıda 80’e yakın kadın girişimcinin ürünlerinin yer almasına karar verdik. 3 gün sürecek olan çarşının yerel ekonomiye katkı sunacağına da inanıyoruz. Tüm halkımızın ve iş adamlarının bu çarşıyı ziyaret ederek ürünleri görmesini isteriz” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —