Kadınlar en çok hangi sektörlerde iş arıyor

Kadınlar en çok hangi sektörlerde iş arıyor

Kadınların en çok iş başvurusu yaptığı sektörlerin başında ilk üç sırayı eğitim, gıda ve sağlık iş kolları aldı.

Eleman.net, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın üyelerine ilişkin istatistiklerini paylaştı. Eleman.net Murahhas Üyesi Savaş Ünsal, "İş arayışındaki kadın üyelerimizin sayısı, bir yıl içinde yüzde 20 artarak 1 milyon 100 binin üzerine çıktı. Yarı zamanlı işler de dahil olmak üzere, kadın adayların yüzde 73'ünün ücret beklentisi 1.500 TL'yi geçmiyor. En çok iş başvurusu yapılan sektörlerde ilk üç sırayı eğitim, gıda ve sağlık alıyor” dedi.

Kadınların ücret beklentisi oldukça düşük
Araştırma kadınların ücret beklentisini gözler önüne serdi. Buna göre; platformun yüzde 71'i henüz çalışmayan kadın üyelerinin yüzde 34'ü üniversite, yüzde 25'i ise yüksekokul mezunu olduğunu belirten Ünsal, "Kadın adayların ücret beklentilerini incelediğimizde, yüzde 43 ile 1.000-1.500 TL aralığının ilk sırada, yer aldığını görüyoruz. Beklentisini '1.000 TL'ye kadar' şeklinde ifade edenlerin oranı ise yüzde 30'a yaklaşıyor. Toplamda yüzde 73'lük bir kesimin asgari ücret civarı bir ücret beklentisi olduğunu söylemek mümkün."

En çok başvuru bu sektörlere
Araştırmanın verilerine göre yüzde 60'tan fazlası 20-30 yaş aralığında olan kadın adayların iş arayışlarında en çok başvuru yaptıkları üç sektör eğitim, gıda ve sağlık-hastane olarak sıralanıyor. Adaylar bu sektörlerde en çok muhasebe, satış, eğitim, sekreterlik ve halkla ilişkilerle ilgili bölümlerde sekreter, satış temsilcisi, ofis elemanı, müşteri temsilcisi ve danışmanlık pozisyonlarına başvuruyor.



Doğaseverler Sakarya’nın eşsiz doğasını keşfetti

Sarıgöl’de Yerli Malı Haftası coşkusu

Bayburt’ta Çevik Kuvvet personeline enkazda arama kurtarma eğitimi

Bozdoğan’da Madran Restoran açılış için gün sayıyor

Allianz Türkiye ‘Dağ Gibi Arkanızdayız’ projesiyle Palandöken’de kız çocuklarını kayak sporuyla tanıştırdı

Sakarya Büyükşehir sporcuları Zonguldak ve Mersin’den 5 madalyayla döndü

Edremit’in kültürel mirası turizme açılıyor

Başkan Arslan’dan vatandaşlara çağrı: "İkametinizi Taşköprü’ye alın, geleceğimize birlikte sahip çıkalım"

Bakan Tekin: "Ülkesinde yapılanlarla gurur duyan bir nesil yetiştirmek istiyoruz"

Şırnak’ta jandarmadan dev operasyon: 69 şüpheliye adli işlem yapıldı

Akşehir’de motosiklet çalan şüpheliler yakalandı: 2 kişi tutuklandı

Söğütlü’nün ulaşım ağı güçleniyor

Sandıkçı: "Depreme dayanıksız 741 binanın yıkımını sürdürüyoruz"

Minik eller tohumları toprakla buluşturdu

Pınarhisar’da kan donduran saldırı: İki kez kalbi durdu, beyin kanaması geçirdi

Söke’de özel veteriner klinikleri denetlendi

Sarıgöl 1. Kitap Günlerine yoğun ilgi

Kozlu’da bıçaklı olayda hayatını kaybeden Murat Yangun toprağa verildi

Batman’da kaçakçılık operasyonu

Burdur’da otomobille çarpışan traktör devrildi: 3 yaralı

Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmalar sürüyor

Muğla’da bir haftada 44 aranan şahıs yakalandı, 15’i tutuklandı

Akdeniz Belediyesinden 0-6 yaş çocuklara ücretsiz gelişim taraması

Şirketlerin ’kiralamak mı, satın almak mı’ sorusuna açıklık getirildi

Çerkezköy’de tefecilik operasyonu: 3 kişi gözaltında

Erzincan’da domuzun saldırısına uğrayan avcı öldü

Ağrı Dağı’nda çığ düştü

Yenişehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı projesinde çalışmalar hızla sürüyor

Van’da aile danışmanlığıyla evlilikler kurtuluyor

Karabük’te kar manzaraları dronla görüntülendi

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.