• BIST 100

    14200,54%-0,68
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,21% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5909,70% 0,02
  • Ç. ALTIN

    9522,21% -0,18

Kadınlar büyükşehir belediyesinin atölyelerinde meslek öğreniyor

Kadınlar büyükşehir belediyesinin atölyelerinde meslek öğreniyor

KÜLTÜR - SANAT 16.12.2025 14:56:08 0
Kadınlar büyükşehir belediyesinin atölyelerinde meslek öğreniyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kadın Sanat ve Yaşam Merkezi Atölyeleri’nde 8 farklı kursta 310 kadına eğitim verildiği bildirildi. Atölyelerde, katılımcılara yalnızca yeni hobiler ve mesleklerin kazandırmakla kalmadığı aynı zamanda sosyalleşme, yeni arkadaşlıklar kurma ve günlük yaşamın stresinden uzaklaşma imkânı da sunulduğu ifade edildi.
Kadın Sanat ve Yaşam Merkezi Atölyeleri’nde eğitimler tüm hızıyla sürerken, yüzlerce kadın hem üretmenin hem de birlikte güçlenmenin mutluluğunu yaşıyor. Üngüt Cemile Akkoyun Millet Konağı, Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisi ve Karaziyaret Sosyal Tesisi olmak üzere 3 ayrı merkezde faaliyet gösteren Kadın Sanat ve Yaşam Merkezi Atölyelerinde tezhip sanatı, çini, yapay çiçek yapımı, geleneksel Türk el nakışları, giyim, sim sırma, ahşap boyama ve kâğıt rölyef atölyelerine toplam 310 kadın katılım sağlıyor. Alanında uzman usta öğreticiler tarafından verilen eğitimlerle kadınlar, geleneksel ve modern el sanatlarını öğrenirken el becerilerini geliştiriyor. Atölyeler, katılımcılara yalnızca yeni hobiler ve meslekler kazandırmakla kalmıyor; aynı zamanda sosyalleşme, yeni arkadaşlıklar kurma ve günlük yaşamın stresinden uzaklaşma imkânı da sunuyor.
Kadınlar, atölyelerde edindikleri bilgi ve becerilerle özgün ürünler ortaya koyuyor. Üretilen bu ürünlerin satışa sunulmasıyla birlikte kursiyerler ekonomik gelir elde etme fırsatı da yakalıyor. Böylece eğitim süreci, kadınların aile bütçelerine katkı sağlamalarına ve ekonomik hayatta daha aktif rol almalarına zemin hazırlıyor.

"İhtiyacım olan ürünleri kendim üretebileceğim"
Yapay çiçek kursuna katılan Beyza Kılıç, "Bu kurs sabır, özen ve emek gerektiriyor. Bu süreçte stres yönetimimi çok daha iyi yapmayı öğrendim ve çok güzel arkadaşlıklar edindim" derken organizasyon işiyle ilgilenen Fatma Kavak ise, "Ürünlerimi artık kendim yapmak istedim. Bu kurs sayesinde ihtiyacım olan ürünleri kendim üretebileceğim" ifadelerini kullandı.
Sim sırma ve el sanatları atölyelerine katılan Özlem Şan, "Evde zamanımızı boşa geçirmek yerine buraya geliyoruz. Kendimize yeni kazanç kapıları açıyoruz. Öğrendiğimiz işleri satarak gelir elde edebilme şansımız oluyor" diye konuştu.
Kursiyerlerden Nuran Ekiz’de "Burada öğrendiklerimizi çocuklarımıza ve çevremize aktarıyoruz. İlerleyen zamanlarda kendi atölyemi kurup aileme ekonomik katkı sağlamayı hedefliyorum" şeklinde konuştu.
Çini ve resim sanatıyla ilgilenen Aynur Tuncer, atölyelerin sosyal yönüne vurgu yaptı. Kâğıt rölyef kursuna katılan Aysel Köse de, "Bu kursun açıldığını duyduğumda çok mutlu oldum. Ürettiğimiz işlerden büyük keyif alıyoruz" derken, Şeyma Topuz ise evdeki eski ürünlerini değerlendirme imkânı bulduğunu anlattı.

Kaza yapan sürücü aracı bırakıp kayıplara karıştı

Tokat Belediyesi’nde dinleme cihazı soruşturmasında 2 kişi tutuklandı

Güllü’nün oğlu savcıya müşteki olarak ifade verdi: "Atacağım camdan, atlayacak mısın camdan kelimelerini ablam Tuğyan söylüyor"

Kocaeli’de 16 yaşındaki genç evde başından vurulmuş halde bulundu

Kayseri’de esnaf boğazına şeker kaçan çocuğu heimlich manevrasıyla kurtardı... O anlar kamerada

Yeni yıl öncesi 6 ton sahte alkol ele geçirildi

Talas’ta zabıta ekiplerinden gıda denetimi

Muş’ta köy yolunda mahsur kalan 7 kişi kurtarıldı

Dinleme cihazı soruşturmasında iki şüpheli için tutuklama talebi

DMM’den "Türkiye’ye BioNTech aşısı gelmedi" iddialarına yalanlama

Fatih’te güvenlik kulübesi alev alev yandı

Kayıp olarak aranan eski muhtar varilin içinde ölü bulundu

Euroleague: Fenerbahçe: 77 - Panathinaikos: 81

Diyarbakır’da özel okulda 8 yaşındaki çocuğun darbedildiği iddiası

51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı davasında firari sanıklar için 10 milyon TL’lik güvence bedeli kararı

Kahramanmaraş’ta öldürülen genç kızın yakınlarından adalet çağrısı

Bilecik’te bir kişi yol kenarında ölü bulundu

Yenişehir’de sis etkili oldu, görüş mesafesi 1 metreye kadar düştü

Bakan Göktaş: "Hiç kimseyi geride bırakmayan bir anlayışla hizmetlerimizi vatandaşlarımıza sunuyoruz"

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

Tünelde bir anda duran otomobile motosiklet çarptı: Kaza anı kamerada

İstanbul’da ’Huzur İstanbul’ uygulaması

Yenidoğan bebek uçak ambulansla Konya’ya sevk edildi

Krizi fırsata çevirdi, patlayan suda aracını yıkadı

2025 yılının en iyi futbolcusu Dembele seçildi

Doğum günü nedeniyle dağıtılan çikolataları yiyen 10 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Büyükakın: İstişare eden yanılmaz

Çayırovalılar, bağlama kurslarından çok memnun

Kartepe Belediyespor Karate Takımı’ndan Uluslararası Başarı

Bluetooth İşitme Cihazları: Yeni Nesil İşitme Deneyimi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.