• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

‘Kadın Bakanlığını kaldıran AKP oldu’

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği yaptığı açıklamayla, ‘Kadın kelimesi bizimle var oldu’ diyen AKP’li Zengin’e ve AKP yönetenlerine cevap verdi.

GÜNDEM 30.06.2020 14:10:00 0
‘Kadın Bakanlığını kaldıran AKP oldu’

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği artan kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddete karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Yenikent Mahalle Muhtarlığı önünde gerçekleştirilen açıklamada sık sık ‘Yaşasın kadın dayanışması’, ‘Kadına şiddet istemiyoruz’, ‘Cinayeti aklama, suça ortak olma’ sloganları atıldı.  

Açıklamayı dernek yöneticisi Selda Arslan okudu. Kadına yönelik şiddetin pandemi döneminde katlanarak arttığını söyleyen Arslan, “İç işleri Bakanlığı, yapmış olduğu açıklama da ‘Bu dönemde kadına karşı işlenen suçlarda, önemli bir azalma görüldüğünü ve kadın sığınmaevlerine başvuruların en aza indiğini görüyoruz’ dese de, ülkemizde yaşanan kadına yönelik şiddet ve cinayet haberleri, mevcut durumun hiç de öyle olmadığını, biz kadınlara gösteriyor.” dedi. Geçtiğimiz günlerde AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin’in ‘Ak Parti gelene kadar kadın kelimesi yoktu’ sözlerine de değinen Arslan, AKP döneminde Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığının kaldırılarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kurulduğunu belirterek, “Baktığımızda AKP döneminde her 25 Kasım ve 8 Martlar cinsel istismara hayır eylemleri, kadına yönelik şiddet ve gözaltılar ile sonuçlandı. AKP’nin ‘Kadının adı var’ derken yarattığı tablo bu oldu” diye konuştu.

‘DEVLET DESTEKLİ ŞİDDETE BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Arslan görüşülmesi planlanan infaz yasasının ve bekçilere sözde güvenlik gerekçesiyle yalnız yaşayan kadınların yaşamlarına müdahale edilmek istenmesine ise “Kazanılmış haklarımız olan yasaların uygulanmasına yönelik tedbirlerin alınması gerekirken, aksine, kadınları şiddet kıskacına sokan düzenlemeler uygulandı. Biz kadınlar, her gün yeni cinayetlere uyanmak istemiyoruz. Her gün onlarca kız kardeşimiz ölümle yüz yüze yaşarken, devlet destekli şiddete boyun eğmek ve susmak istemiyoruz” sözleriyle karşı çıktı. Açıklama kadına yönelik şiddet eylemlerinin takipçisi olma ve ortak mücadele etme çağrısıyla son buldu.

Bitlis’te otomobil ile motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 1 yaralı

Sındırgı’da dev sazan balığı yakalandı

Denizli’den Ankara’ya seslenen Hisarcıklıoğlu üyelerinin KDV alacağını istedi

Salihli’de ikamete uyuşturucu operasyonu

Siirt’te haber alınamayan kadın evinde ölü bulundu

Yardımsever iş insanı, binden fazla abonenin elektrik faturasını ödedi

Sivas’ta motorlu kara taşıtı sayısı arttı

Ankara’da ev yangını paniğe neden oldu

93 suçtan aranan şahıs İstanbul’da yakalandı

bestHONEY Erasmus+ Projesi’nin 4. Uluslararası Etkinliği gerçekleştirildi

Malatya’da MOTAŞ 30 şoför alımı gerçekleştirdi

Dijitalleşmenin medya, pazarlama, eğitimce ekonomiye etkileri anlatıldı

Sağlıkçılar Turnuva Finaline Yoğun İlgi

CHP lideri Özel’den İngiltere’ye sitem: "İşçi Partisi Erdoğan’la, Erdoğan’ın beklediğinin üzerinde bir dayanışma gösteriyor, bunu kabul edemeyiz"

Zehra Kınık 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Kış akademisi Ocak ayında Karabük’te başlayacak

KBÜ’den İnsan Hakları Günü’ne akademik ve sanatsal katkı

Bakan Yardımcısı Eminoğlu: "81 ilin tamamında gençlik ve spor tesislerimiz var"

Mobilya öğretmenlerine "Mobilya üretiminde atık yönetimi" eğitimi düzenlendi

Stratejik Yönetim ve Kurumsal Güvenin İnşası

BARÜ’ye elektrikli araç şarj istasyonu kurulacak

Gaziantepliler Balosu’nda UNESCO müjdesi

Balıkesir’de kuyuya düşen inek kurtarıldı

Sakarya’da toplu ulaşım filosuna 5 yeni metrobüs daha eklendi

Bölgesel kalkınma için buluştular

Kocaeli’de 40 umre yolcusu kutsal topraklara uğurlandı

Ordu-Giresun Havalimanında acil durum tatbikatı

Alaplı Belediye Başkanı Tekin’nin annesi son yolculuğuna uğurlandı

Zonguldak eski belediye başkanı Yüksel Aytaç toprağa verildi

Kocaeli’de sahte ayakkabı operasyonu

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.