Tarih: 12.01.2012 12:32

Kaçak harfiyata izin verilmeyecek!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Kocaeli Valisi Ercan Topaca, kentte kaçak hafriyata izin verilmemesi için tüm çalışmaların yapıldığını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu kente il dışından kesinlikle hafriyat kabul edilmediğini aktarırken, Vali Topaca da Kocaeli’ni kirletmek isteyenlere izin vermediklerini ifade etti.

 

 

BAŞKAN’DAN TEŞEKKÜR YEMEĞİ

 

 

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli genelinde gerçekleştirilen kaçak hafriyat takip sisteminin başarıyla sürdürülmesi nedeniyle bir teşekkür yemeği düzenledi. Yemeğe Vali Topaca’nın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, İl Jandarma Alay Komutanlığı yetkilileri, ilçe emniyet amirleri, jandarma karakol komutanları, ilçe kaymakamları ve yetkililer katıldı. Yemekte Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Çöpoğlu ile Ercan Yazıcı da hazır bulundu. Toplantıda bir sunum yapan Büyükşehir İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökmen Mengüç, hafriyat takip sistemiyle ilgili bilgi verdi.

 

HAFRİYAT ARAÇLARINA UYDUDAN TAKİP

 

Daire başkanlığı bünyesinde Hafriyat Denetim Şube Müdürlüğü birimini kurduklarını söyleyen Mengüç, ‘’Kent genelinde denetimler Hafriyat Denetim Şube Müdürlüğü’nün 10 kişilik personeli, tüm ilçe belediyesi zabıta ve çevre birimleri, Büyükşehir zabıta birimi, jandarma çevre timleri, jandarma asayiş ve jandarma trafik birimleri, emniyet müdürlüğü ekipleri ve duyarlı tüm vatandaşlarımız tarafından yapılmaktadır’’ dedi.

 

 

13 MİLYON TL CEZA KESİLDİ

 

2008 yılından bu yana şahıs ve şirketlere yaklaşık 13 milyon 600 bin TL’lik ceza kesildiğini aktaran Mengüç, ‘’Temiz, yaşanılabilir bir toplum, çevre ve gelecek için, hafriyat denetim çalışmalarımız etkin, verimli ve sonuç alınarak yapılmaktadır. Uydu takip sistemi takmayan hiçbir hafriyat aracının ilimiz sınırları içinde faaliyet göstermesine izin vermeyeceğiz. Bununla ilgili takip oranımız şu anda yüzde 95’tir. Bu konuda kısa süre içinde yüzde 100’lük orana ulaşacağız’’ açıklamasını yaptı.

 

 

İL DIŞINDAN HAFRİYATA İZİN YOK

 

 

Vali Topaca ile toplantıya katılanlara teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kocaeli hızlı gelişen, büyüyen bir sanayi kenti. 2004’ten itibaren hafriyat konusunda özellikle Gebze bölgesinde önemli sıkıntılar çektik. Özellikle İstanbul’dan çok hafriyat geliyordu. Güvenlik güçlerimizle koordineli bir şekilde bunu önlemede yüzde 95 seviyesine geldik. Çok kısa süre içince yüzde 100 denetim sağlayacağımıza inanıyorum. Kontrol mekanizmasını çok iyi bir şekilde çalıştırıyoruz. İl dışından kesinlikte hafriyat kabul etmiyoruz. Hafriyat yapılan yerlerin üzerlerini de çok güzel bir şekilde ağaçlandırıyoruz. Bu kent hepimizin, her karışına sahip çıkacağız. Kocaeli daha sağlıklı, daha estetik bir hale geliyor. Bunda hepimizin emeği var. Bu kentte yaşamak bir onurdur. Halkımız da bu konuda bilinçleniyor, artık herkes çevreci’’ dedi.

 

 

TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL KENTİ

 

 

Başkan Karaosmanoğlu’na düzenlediği yemekli toplantı için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Topaca, ‘’Bu kentte 20 aydır görev yapıyorum. Şu bir gerçek ki Türkiye’nin en güzel kentlerinden birinde yaşıyoruz. Sanayiyle, insan eliyle bir dönem bu kenti yaşanmaz hale getirmişiz. Geçmişte körfezin kokusu D-100’den geçilirken bile duyuluyordu. Şimdi denize sıfır bir mekanda ailenizle kahvaltı edip, çay içebiliyorsunuz. Kent o güzelliğine geri dönüyor’’ ifadesini kullandı.

 

 

VALİ: KENTE SAHİP ÇIKIYORUZ

 

Kenti korumak ve sahip çıkmak için herkese görevle düştüğüne değinen Vali Topaca, ‘’Bu kentin kirletilmesine izin vermemeliyiz. Bu konuda Kocaeli şanslı bir kent. Bu kentin doğasının, denizinin, havasının, suyusun korunması gerektiğine gönülden inanan bir kadro var. Bu kente sahip çıkmalı, bu kenti kirletmek isteyen her faaliyete müdahale etmeliyiz. Halkımız bu konuda bilinçli, geniş bir kamuoyu denetimi var. Kocaeli’nin, artık Türkiye’nin gündemine çevre sorunlarıyla gelmesini istemiyoruz’’ şeklinde konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —