Tarih: 09.05.2017 17:10

Judocular, istikrarlarını korudu

Facebook Twitter Linked-in

27 ülkeden 517 judocunun katılımıyla Romanya’nın Ploiesti kentinde 6-7 Mayıs tarihlerinde Ümitler Avrupa Kupası müsabakalarında Kocaeli Büyükşehirli sporcular yine çeşitli dereceler kazanarak milli takımımızın başarısında büyük rol oynadı. Ümitler Avrupa ve Dünya Şampiyonaları öncesinde sporcuların genel klasmandaki sıralamasını belirleyen Avrupa Kupası müsabakalarının son ayağı Romanya’da yapıldı. İlk etabının Antalya’da yapıldığı Avrupa Kupası Romanya’dan önceki etabı ise Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleşmişti.

SEKİZ SPORCUYLA ŞAMPİYONAYA KATILDI

Avrupa Kupasına Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü’nden sekiz sporcu katıldı. Geleceğin muhtemel milli takımın kadrosunu oluşturacak olan milliler, yine yüzümüzü güldürdü. Ümit Milli takım kadrosunda Büyükşehir Kağıtpor’dan Ömer Kemal Aydın, Müberre Güneş, Umalt Demirel, Emirhan Karahan, Feyza Nur Azak, Ayşenur Tunca, Beyza Özdemir ve Hasan Basri Taşkın yer aldı. Avrupa Kupası müsabakalarında Müberra Güneş, girdiği üçüncü Avrupa Kupası müsabakasından da dereceyle ayrıldı. Antalya ve Çek Cumhuriyeti’nde ikinci olan Müberra Romanya’da da istikrarını bozmayarak ikinciliğini koruyarak gümüş madalya kazandı.

ÜÇ DERECEYLE DÖNDÜLER

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un gelecek vaad eden bir diğer judocusu Ömer Kemal Aydın ise Romanya’da ikinci olmayı başardı. Bu sene başarılı bir grafik çizen bir başka sporcu da Umalt Demirel oldu. Umalt Demirel, girdiği son Avrupa Kupası müsabakasında üçüncü olmayı başardı. Bu sonuçlarla Romanya’dan üç madalya ile dönen milliler Türk milli takımının yine gururu oldu. Müsabakaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları düzenlenen törenle verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —