Tarih: 18.06.2013 13:35

İzmit’in 8 köyü yeni altyapıya kavuşturuluyor

Facebook Twitter Linked-in

Kurum, İzmit Akmeşe ve Hakkaniye bölgesinde yaklaşık 8 km uzunluğunda kanalizasyon hattı ve 8 adet fosseptik inşa ediyor.

 

Köylerin yaşam kalitesi artıyor

 

İSU Genel Müdürlüğü, köylerin yaşam kalitesini artırmak için sağlıklı altyapı çalışmaları  yapıyor. Bu kapsamda köylerin atıksularını arıtmak için  modüler atıksu arıtma tesisleri, yerel su kaynaklarını arıtmak için de içmesuyu arıtma tesisleri inşa ederek faaliyete aldı. Onlarca köyü sağlıklı altyapıya kavuşturarak insan ve çevre sağlığını koruyan İSU, İzmit ilçesine bağlı Akmeşe ile Hakkaniye gruplarındaki köylerde altyapı çalışmaları inşa ediyor.  

 

Köylere bağlı mahallelerde fosseptikler inşa ediliyor

 

Kanalizasyon altyapısı olmayan veya eksik olan Nebihocalar, Şahinler, Mecidiye ve Mülkşehsuvar köylerinde toplam 7 bin 665 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı inşa ediyor. Ayrıca Nebihocalar köyü Kalemcioğlu mahallesi, Şahinler köyü Gırgırlar mahallesi, Mecidiye köyü Aşağı Mecidiye ve Yukarı Mecidiye mahalleleri, Mülkşehsuvar köyü Hıdırlar, Çaprazlar ve İğnehanlar mahallelerinde 150 ile 250 kişilik fosseptiklerin inşa çalışmaları sürüyor. Köylerin altyapı problemlerini çözecek ve ekim ayında tamamlanması hedeflenen  proje, 1 milyon 150 bin TL’ye mal olacak. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —