• BIST 100

    11234,06%2,06
  • DOLAR

    42,56% 0,09
  • EURO

    49,64% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5764,42% 0,33
  • Ç. ALTIN

    9304,17% 0,25

İzmit Körfezi’nden milyonlarca metreküp dip çamuru çıkarılacak

İzmit Körfezi'nde başlanacak dip çamuru temizliği öncesinde akademisyenlerle ikinci kez biyoçeşitliliğin tespiti için çalışma gerçekleştirildi.

YEREL HABERLER 25.03.2023 10:37:00 0
İzmit Körfezi’nden milyonlarca metreküp dip çamuru çıkarılacak

Temizlik çalışmasının ilk etabı olan doğu baseninde 1 milyon 225 bin metrekare alanda toplam 9 milyon 462 bin 445 metreküp çamurun çıkarılması planlanıyor.
İzmit Körfezi’nin etrafını arıtma tesisleriyle donatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, atık suyun arıtılmadan denize ulaşmasını engelleyerek körfezi gri bir görüntüden kurtardı. Temiz görünüme dönmeye başlayan İzmit Körfezi’nde kısa süre içerisinde dip çamuru temizliği başlanacak. Büyükşehir belediyesi, temizlik öncesinde İstanbul Üniversitesiyle birlikte İzmit Körfezi'nde biyoçeşitliliğin belirlenmesine yönelik çalışma yürütüyor. Bu çerçevede ikinci kez gemiyle denizden örnekler alındı. Geçtiğimiz şubat ayında başlayan biyoçeşitliliğin tespit durumu çalışmaları, çamur çıkarılırken ve sonrasında da alınacak örneklerle devam edecek.
İki etaptan oluşan temizlik çalışmasının ilk etabı olan doğu baseninde 1 milyon 225 bin metrekare alanda toplam 9 milyon 462 bin 445 metreküp çamurun çıkarılması planlanıyor. Ayrıca bölgede biyoçeşitlilik durumunun tespitine yönelik çalışma geçen ay başlatılmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesiyle birlikte yapılan çalışmayla İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesine ait 'Yunus-S' isimli araştırma gemisi ikinci kez İzmit Körfezi’ne geldi. “Yunus S” isimli araştırma gemisiyle İzmit Körfezi’nin doğu baseninde örnekler ikinci kez toplandı. 4 noktada yapılan çalışmalarda, deniz suyundaki değişken parametreler, besin tuzları, klorofil-a, bakteriyolojik analizler, fitoplankton analizleri, zooplankton analizleri, balık ve bentik organizma çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalarla mevcut denizsel biyoçeşitliliğin ortaya çıkarılması hedefleniyor.

"Çamur içerisindeki canlılara ve bakterilere bakıyoruz"
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Uğur Uzer, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortak yapmış olduğumuz çalışmada, İzmit Körfezi bölgesinde deniz içerisinde sıfırdan 20 veya 25 metreye kadar bulunan istasyonlarımızda deniz canlıların dağılımına bakıyoruz. Ayrıca deniz dibinden çamur örneği alıp çamur içerisindeki canlılara ve bakterilere bakıyoruz. Ardından SDI cihazı ile su kolonundaki sıcaklık, tuzluluk, çözülmüş oksijen, PH ve iletkenlik değerlerinin ölçümlerini yapıyoruz. Alınan sonuçları değerlendireceğiz. Bu çalışmamız yaklaşık yılsonuna kadar devam edecek" dedi.

Corendon Airlines iki ödül aldı

Konyaaltı’da sürdürülebilir enerji ve iklim eylem planı hazırlanıyor

Düzce Belediyesi teyakkuz halinde

Battalgazi Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı tamamlandı

Iğdırlılardan Çağrı: "Kirli havadan dolayı ölmek istemiyoruz"

Aileler ve çocuklarla kaliteli etkileşim

Gaziantep Büyükşehir’den engellileri ilgilendiren proje için karar çıktı

Samsun’da iki yaşlı adamın kavgasını araya girenler önledi

Kars’ta 5 yıl hapis cezası bulunan 1 kişi yakalandı

Arpaçay Kaymakamlığı’ndan yeni evlenenlere beyaz eşya desteği

Elazığ Belediyesi vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı

Kars’ta jandarmadan "En İyi Narkotik Polisi Anne" eğitimi

Çorum Belediyesi’nden 2025 yılında 364 milyon TL’lik su yatırımı

Aydın dağları sağlıklı kestane ağaçlarıyla donatılıyor

600 bin liralık hırsızlık trafik kazasıyla ortaya çıktı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne bir TÜBİTAK desteği daha

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 170 yeni aracı hizmete başladı

Sağanak sonrası evinde mahsur kalan kadını ekipler kurtardı

Şehit polis memuru Emre Albayrak için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi

Başkan Dumandağ: ’’Ticaret Borsası olarak üreticimizin sesini en doğru şekilde duyurmaya devam edeceğiz’’

Ailesini katleden sanık cinayetleri kabul etmedi

Kayseri’de 3 polis aracına çarparak kaçan şüpheli araç lastiklerine ateş edilerek yakalandı

Keşan’da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Samsun’un 11 aylık kaza bilançosu: 42 ölü, 7 bin 960 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oscar ödüllü Filistinli yönetmen Basel Adra’yı kabul etti

Sivas’ta çaldıkları Kangal köpekleriyle Kayseri’de yakalandılar

Eğitim Bir-Sen’den Manisa’da Genişletilmiş İl Divan Toplantısı

Batman’da hafif ticari araç yapay gölete uçtu, sürücü yaralandı

Sinop’ta kültür buluşması

Kayıp baş arama çalışmalarında acılı baba, Vali Erin’e sarılarak gözyaşlarına boğuldu

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.